#EuSuntHerculane, strângere de fonduri pentru salvarea clădirilor istorice din Băile Herculane

Herculane Project, ONG-ul care a salvat de la distrugere Băile Neptun demarează o amplă campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea clădirilor monumente istorice din stațiune.
Clădirile istorice care întregesc Stațiunea Băile Herculane, asemănătoare cu cele ale Stațiunii Karlovy Vary din Republica Cehă, au fost date pierzaniei, la fel ca multe alte clădiri istorice după Revoluția din 1989. În anul 2001 aproape întreaga stațiune se afla în posesia unui om de afaceri, indiferența acestuia reprezentând dezastrul ce avea să distrugă una dintre cele mai reprezentative atracții ale Banatului Montan.
La momentul actual clădirile se află într-o stare deplorabilă din punct de vedere structural, unele dintre acestea ajungând să se distrugă rând pe rând. Pentru a salva Băile Herculane  asociația Herculane Project organizează o strângere de fonduri. Proiectul poate fi susținut prin donarea a 2 EURO prin SMS la 8843 cu textul EuSuntHerculane.

Stațiunea Băile Herculane, una dintre marile bogății ale Caraș-Severinului, respectiv Văii Cernei, are o istorie vastă, numeroasele amenajări în stâncă reprezentând locul de relaxare al reprezentanților aristocrației române, în timpul ocupației române.
Din punct de vedere medical, stațiunea Băile Herculane dispune de 15 izvoare cu ape termale și minerale, utilizate pentru tratarea diverselor afecțiuni nervoase, nutriționale, articulare, ginecologice, dermatologice, etc.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite