Animale ținute în condiții îngrozitoare la o stână din Caraș-Severin. Proprietarul a fost amendat cu 34.000 de lei

 

În urma unor verificări la o stână din apropierea localității Sacu, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au găsit peste 200 de animale – oi, capre, cai și câini – neîngrijite și fără suficientă hrană și apă.

 

Stâna din apropierea comunei Sacu a fost controlată ieri, 25 martie, de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor. În urma verificărilor, aceștia au constatat că cele aproximativ 160 de oi, 30 de capre, trei cai și zece câini nu beneficiază de suficientă hrană și apă și nu le-a fost acordată asistență medicală obligatorie. De asemenea, o parte dintre animale nu erau identificate prin microcipare. Pentru neregulile constatate proprietarul a fost sancționat contravențional cu trei amenzi în valoare totală de 34.000 de lei.

 

„Deţinătorii de animale au obligaţia de a asigura acestora, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, următoarele: un adăpost corespunzător; hrană şi apă suficiente; posibilitatea de mişcare suficientă; îngrijire şi atenţie; asistenţă medicală”, reamintesc reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite