Ansamblul Folcloric „Bârzava” Reșița – Marele Premiu la Festivalul Internațional MIOFF din Bulgaria!

 

Performanță de excepție pentru Ansamblul Folcloric „Bârzava”: reprezentanții Reșiței și ai Banatului de Munte au câștigat Marele Premiu la Festivalul Internațional MIOFF, desfășurat la Sunny Beach – Bulgaria.

 

Membrii Ansamblului Folcloric „Bârzava”, al Primăriei și Consiliului Local Reșița, au ajuns astăzi acasă, la Reșița, cu trofeul râvnit de artiști din întreaga Europă. „A fost prima noastră participare la acest festival internațional de la Sunny Beach, care este organizat la nivel european de MIOFF și are o tradiție de 22 de ani. Prima participare, încununată cu câștigarea Marelui Premiu la secțiunea ansambluri folclorice! De asemenea, am participat și la secțiunea dans individual, unde am avut un dansator, Dani Bodârlău, care a luat medalia de bronz. Cei aproximativ 50 de dansatori, dintre care 30 de copii, ai Ansamblului Bârzava care ne-au reprezentat în festival i-au avut ca și coregrafi pe colegii noștri Petru Bagiu și Caius Șandru”, ne-a declarat coordonatorul și sufletul Ansamblului Folcloric „Bârzava”, Maria Aghescu.

 

Festivalul folcloric de la Sunny Beach, organizat de Multicultural International Organization Of Festivals (MIOFF), s-a desfășurat în perioada 24-29 august și a avut ca participanți competitori din 15 țări: Bulgaria, Grecia, Turcia, Slovacia, Italia, Cehia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Polonia, Ucraina, Georgia, Rusia și România. Iar România, și Reșița, prin Ansamblul „Bârzava”, a obținut Marele Premiu! Felicitări!

 

Ansamblul „Bârzava” va putea fi văzut „la lucru” de reșițeni chiar în această lună, în Parcul Tricolorului, în cadrul unor spectacole folclorice organizate cu prilejul Zilelor Recoltei, din perioada 28 septembrie – 1 octombrie.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available