Antrenorul Cristi Chivu, campion în Italia!

 

Reșițeanul Cristi Chivu, antrenorul echipei de tineret a clubului Internazionale Milano, a câștigat aseară titlul de campion în Italia! Inter U19 a învins în finala campionatului Primavera pe AS Roma U19 cu 2-1.

 

Romanii au deschis scorul în minutul 70, dar Inter a egalat cu 9 minute înainte de încheierea timpului regulamentar. S-a intrat în prelungiri, iar nerazzurrii au reușit să înscrie golul victoriei printr-un bulgar, Nikola Iliev, jucător introdus de Chivu pe final de meci.

 

Cristi Chivu și-a încheiat cariera de fotbalist în 2014 chiar la Internazionale Milano, echipă cu care în 2010 a obținut o triplă istorică: a câștigat campionatul, Cupa Italiei și Liga Campionilor. La Inter se transferase în 2007 tocmai de la AS Roma, club pe care l-a învins în finala U19 încheiată ieri, aproape de miezul nopții.

 

Fiul regretatului Mircea Chivu, Cristi Chivu a început fotbalul de performanță la echipa din orașul său natal, CSM Reșița, de unde s-a transferat în 1998 la Universitatea Craiova. Un an mai târziu a ajuns la Ajax Amsterdam, iar în 2003, în Italia. A fost și căpitan al echipei naționale de fotbal a României, selecționată în care a jucat timp de 12 ani, până în 2011.

 

După ce și-a pus în cui ghetele de jucător, Cristi Chivu a pregătit formaţia Under-14 a clubului Inter Milano, apoi echipele U17 și U18, iar de anul trecut, U19. În 2020, la vârsta de 39 de ani, a obţinut licenţa UEFA Pro, după ce a absolvit cursurile şcolii de antrenori de la Coverciano.

 

Sursă foto: gsp.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available