Apel către cele 7.880 de persoane care nu și-au ridicat carnetele de muncă de la ITM Caraș-Severin

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș Severin face apel către cetăţenii care încă nu au intrat în posesia carnetelor de muncă să se prezinte la sediul din Reșița al instituţiei, pentru a-și ridica documentul fără de care nu vor putea face dovada vechimii în muncă dobândită până la 31 decembrie 2010.

 

„Ne adresăm în mod special cetățenilor români care lucrează în străinătate și care, în perioada de vară, se întorc în țară în concediu, cu mențiunea că, la ora actuală, în arhiva ITM Caraș Severin se află 7.880 carnete de muncă care pot fi ridicate de către titulari prin prezentare la ghișeul instituției (strada Traian Lalescu, nr. 22) situat la parter, în programul de luni până joi, între orele 8,00 – 16,30 sau vineri, între orele 8,00 – 14,00. Deținerea carnetului de muncă este importantă deoarece acesta este necesar pentru  dovedirea vechimii în muncă dobândită până la data de 1 ianuarie 2011.”, transmite Iancu Panduru, inspectorul-șef al ITM Caraș-Severin.

 

Acesta precizează că instituția pe care o conduce deţine doar carnetele de muncă ale salariaților care au activat la angajatorii cu capital integral privat și care au avut sediul social în judeţul Caraș-Severin, înfiinţați după anul 1990.

 

Începând cu data de 1 ianuarie 2011, vechimea în muncă se operează electronic de către angajatori în Registrul general de evidență a salariaților. Documentul care atestă activitatea desfăşurată în temeiul unui contract individual de muncă, informează șeful ITM Caraș-Severin, este adeverinţa eliberată de către angajator, în mod gratuit, sau extrasul din Revisal eliberat de către inspectoratele teritoriale de muncă, contra cost (20 lei/document).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available