Apele Române au demarat curățarea Golfului Cerna

De câteva zile bune, săptămâni chiar, tone de PET-uri și bucăți de copaci se adună în Golful Cerna din Orșova, după ce râul le „culege” prin periplul său prin județele Gorj și Caraș-Severin.

Garda de Mediu Mehedinți spune că ele ar proveni de la depozite ilegale de deșeuri și din județul nostru, Doar că, tot Garda de Mediu, dar din Caraș-Severin de astă dată, nu anunță că ar fi identificat sau sancționat pe cineva pentru astfel de depozite. Deci, practic, ceea ce Gărzii de Mediu Mehedinți le face probleme, pentru Garda de Mediu Caraș-Severin nu prea există!

Că există, totuși, dovedesc angajații Administrației Bazinale a Apelor Banat care, după o săptămână de „admirat peisajul” s-au apucat de lucru, adică de ecologizat Golful Cerna! De ce abia acum? Este invocată vremea deși dacă acum ninge, cu o săptămână în urmă era călduț și chiar mai ieșea și soarele. Dar ce știm noi, când specialiștii ne spun cum stau lucrurile, de fapt!

Așa că angajații ABA Banat au demarat acțiunea de ecologizare a râului Cerna, în urma intervenției făcute de către Comisarii Gărzi Mediului, alături de Comisariatul Județean Mehedinți.

Zona Coramnic este locul din care a  început adunarea cantităților mari de materiale lemnoase, PET-uri și resturi menajere care erau aduse de apele crescute ale râului Cerna, în urma  ploilor abundente înregistrate în acea perioadă.

Cei de la Administrația Bazinală din Banat intervin cu utilaje și ambarcațiuni pentru îndepărtarea întregii cantități de deșeuri. Ei fiind  cei responsabili cu întreținerea cursului de apă din acea zonă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite