Aproape 1.500 de bilete de tratament pentru pensionarii din Caraș-Severin, în stațiuni precum Buziaș, Covasna sau Olănești

 

Conform Diagramei de repartizare a biletelor de tratament pe anul 2024, Casei Județene de Pensii Caraș-Severin i-au fost repartizate 1.474 de locuri de tratament balnear în unitățile Societății de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă.

 

Pensionarii din Caraș-Severin au, și anul acesta, posibilitatea de a merge gratuit sau cu tarife reduse la tratament în stațiuni balneare, prin intermediul Casei Județene de Pensii. Potrivit unei informări întocmite de directorul instituției, Dorin Brăilă, pentru cele 19 serii aferente perioadei 19 februarie – 3 decembrie 2024, Casei Județene de Pensii Caraș-Severin i-au fost repartizate 1.474 de locuri de tratament balnear, cele mai multe pentru tratarea bolilor cardio-vasculare (640) și a celor reumatismale (466). Mai sunt, de asemenea, locuri pentru tratarea nevrozei astenice, a bolilor digestive sau respiratorii.

 

Până pe 10 iunie, la nivelul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin au fost înregistrate 2.482 de cereri pentru bilete de tratament și au fost vândute 448 de bilete aferente primelor opt serii. Durata sejurului (seriei) unui bilet de tratament balnear este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. Tariful pe bilet de tratament balnear aprobat pentru unităţile deținute de Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, clasificate la categoria 2 stele, este de 2.824 lei, iar pentru 3 stele este de 2.968 lei.

 

„Potrivit Ordinului nr. 196/25.01.2024, Casa Județeană de Pensii înregistrează cererile de acordare a biletelor de tratament direct în aplicaţia informatică SPA, aplicaţie ce se utilizează şi la repartizarea biletelor de tratament balnear către beneficiari. Cererile se completează numai pe formularul aprobat și se depune la sediul instituției din municipiul Reşiţa, strada Traian Lalescu nr. 27, fie personal, fie prin poştă, fax, e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni. Biletele se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, ţinându-se cont de criteriile specifice. După efectuarea alocării automate toate biletele disponibile pot fi eliberate următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj”, explică directorul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin, Dorin Brăilă.

 

Datele referitoare la biletele de tratament aprobate, actele necesare, criteriile de acordare și cuantumul contribuției, sunt afișate pe site-ul instituției: www.cjpcaras.ro, la Secțiunea Prima pagină – Bilete de Tratament.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available