Aproape 2.000 de amenzi pentru încălcarea legislației rutiere pe șoselele din Caraș-Severin

 

Doar în ultimul weekend, polițiștii cărășeni au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale unor conducători auto care nu au respectat normele legale.

 

Polițiștii din Caraș-Severin au derulat, pe parcursul săptămânii trecute, activități pentru reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days. „Obiectivul acestui proiect a fost reprezentat de faptul că toți participanții la trafic trebuie să conștientizeze importanța respectării normelor rutiere pentru siguranța circulației pe drumurile publice. În urma acțiunilor din proiect, încheiate vineri, 22 septembrie, polițiștii au aplicat peste 1.500 de sancțiuni contravenționale în cazurile în care au constatat că regulile de circulație au fost încălcate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Cele mai multe sancțiuni, aproape 600, au fost aplicate pentru depășirea limitelor de viteză. În 30 de cazuri aceste limite au fost depășite cu mai mult de 50 de km/h, fapt ce a atras și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. În total, în urma abaterilor constatate, polițiștii au reținut în vederea suspendării 75 de permise de conducere și au retras 44 de certificate de înmatriculare. Nu doar șoferii au fost, însă, sancționați, ci și 36 de pietoni și 88 de bicicliști.

 

Activitățile pentru siguranța rutieră au continuat și după încheierea Proiectului ROADPOL – Safety Days, în weekend, când polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale și au constatat cinci infracțiuni la regimul rutier – patru privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available