Aproape 200 de cazuri de COVID-19 în școlile din Caraș-Severin. Peste 3.000 de elevi din județ studiază online

 

Opt unități de învățământ din Caraș-Severin și 96 de clase sau grupe de la alte 38 de licee, școli sau grădinițe sunt, în momentul de față, în scenariul roșu, ca urmare a confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didactice ori al personalului auxiliar.

 

Potrivit datelor comunicate astăzi de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), în unitățile de învățământ din Caraș-Severin sunt, la această dată, 199 de cazuri confirmate de COVID-19, la 123 de elevi și 76 de salariați (cadre didactice sau personal auxiliar).

 

Potrivit normelor în vigoare, în cazul apariției unui caz de COVID-19, la clasa sau grupa respectivă se suspendă cursurile față în față, iar dacă într-o unitate de învățămând peste jumătate din clase sau grupe au cursurile suspendate, întreaga unitate trece în scenariul roșu – cursuri exclusiv online. În această situație sunt, în momentul de față, opt unități de învățământ din Caraș-Severin – un liceu, patru școli și trei grădinițe: Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița; Școala Primară Secășeni; Școala Primară Surducu Mare; Școala Gimnazială „Petru Oallde” din Forotic; Școala Primară Ilidia; Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Caransebeș; Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 Brădet din Anina; Grădinița cu Program Normal Jupa.

 

De asemenea, cursurile față în față sunt suspendate la alte 96 de clase sau grupe din 38 de unități de învățământ din 15 localități: Reșița, Caransebeș, Moldova Nouă, Bocșa, Oravița, Băile Herculane, Oțelu Roșu, Bozovici, Gornea, Grădinari, Constantin Daicoviciu, Topleț, Băuțar, Berzovia și Ciuchici.

 

În municipiul Reșița, pe lângă Liceul de Arte „Sabin Păuța”, unde cursurile se desfășoară exclusiv online, în aceeași situație mai sunt 39 de clase de la 13 unități de învățământ: Colegiul Național „Traian Lalescu” (zece clase); Colegiul Național „Diaconovici Tietz” (șase clase); Colegiul Național „Mircea Eliade” (patru clase); Școala Gimnazială „Marius Șandru” (patru clase); Școala Gimnazială Nr. 8 (patru clase); Liceul Teoretic „Traian Vuia” (trei clase); Colegiul Tehnic (două clase); Colegiul Economic al Banatului Montan (o clasă); Liceul Teologic Baptist (o clasă); Școala Gimnazială Nr. 5 (o clasă); Școala Gimnazială „Mihai Peia” (o clasă); Școala Gimnazială Nr. 7 (o clasă) și  Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” (o grupă).

 

La nivelul județului Caraș-Severin, numărul total al elevilor care studiază online este 3.182, aproximativ 10% din totalul elevilor înmatriculați în acest an școlar.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite