„Succes în carieră pentru TINEri!”

 

Aproape 400 de tineri din Regiunea Vest – județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș – vor fi beneficiarii unui proiect derulat de Asociația INOVATRIUM în parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Timiș. Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri!” va fi lansat mâine, 21 octombrie 2021.

 

Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri!” derulat de Asociația INOVATRIUM în parteneriat cu AJOFM Timiș se adresează tinerilor NEETs (Not in Education, Employment or Training) cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, din Regiunea Vest, județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, care nu sunt încadrați pe piața muncii și nu urmează nicio formă de învățământ, dar care își doresc să dezvolte noi abilități și competențe profesionale în vederea obținerii unui loc de muncă. Proiectul se implementează pe durata a 24 de luni și își propune creșterea gradului de ocupare sustenabilă și de calitate pe piața forței de muncă a tinerilor care nu au un loc de muncă, educație sau formare.

 

 

„INOVATRIUM, în calitate de lider, împreună cu AJOFM Timiș, în calitate de partener, vizează prin derularea acestui proiect, pe de o parte, o mai bună pregătire a tinerilor NEETs pentru o piață a muncii dinamică, în continuă evoluție ca urmare a participării acestora la programe de formare profesională solicitate pe piață și a certificării competențelor acestora, iar pe de altă parte, îmbunătățirea calității vieții tinerilor NEETs ca urmare a identificării unui loc de muncă și a ocupării, aceștia dobândind experiență profesională pe piața forței de muncă. Pe perioada celor doi ani de implementare se vor obține următoarele rezultate concrete: 5 afaceri noi create și funcționale; 379 de persoane care beneficiază de formare profesională și sprijin în vederea ocupării; 164 de persoane ocupate pe piața forței de muncă”, informează inițiatorii proiectului.

 

Proiectul „Succes în carieră pentru TINEri!” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are o valoare totală de finanțare de 4.864.718,74 lei.

 

Conferința de lansare a proiectului la care sunt așteptați să participe reprezentanți ai autorităților publice, ai organizațiilor neguvernamentale, ai unităților școlare și ai mass-media, precum și alte persoane interesate va fi organizată online (link acces – aici) joi, 21 octombrie 2021, de la ora 14.00.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite