Aproape 400 de locuri neocupate la clasa pregătitoare, în școlile din Caraș-Severin. În perioada 31 mai – 7 iunie va avea loc a doua etapă de înscriere

 

S-a încheiat prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022-2023. În Caraș-Severin, cifra de școlarizare propusă este de 2.078 de locuri, în 119 clase, dintre care 80 sunt cu predare normală, iar celelalte sunt cu predare simultană.

 

După prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare, în unitățile de învățământ din judeţul Caraș-Severin au rămas neocupate 383 de locuri, din cele 2.078 disponibile. „Conform raportului de progres, extras din aplicația informatică de înscriere a copiilor în învățământul primar, la data de 10 mai, ultima zi de înscriere a etapei I, conform calendarului, la nivelul județului Caraș-Severin, au fost înregistrate un număr de 1.695 de cereri pentru înscrierea în învățământul primar”, informează Manuela Terciu, inspector școlar pentru învățământul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

 

Etapa a doua de înscriere în învățământul primar va debuta conform calendarului stabilit la nivel național, în data de 31 mai, și se va încheia în data de 7 iunie, perioadă în care părinții sau aparținătorii legali ai copiilor vor putea depune cereri pe cele 383 de locuri disponibile. Pe 30 mai, fiecare unitate de învățământ va afișa pe site și la avizierul unității atât numărul de locuri disponibile, precum și procedura de ocupare a acestora. Actele necesare pentru înscrierea copiilor la clasa pregătitoare sunt: certificat naştere copil (original şi copie); cărţi de identitate părinţi (original şi copie); recomandare de înscriere la clasa pregătitoare, de la grădiniță, pentru copiii care împlinesc șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022; recomandare psihosomatică de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau vin din străinătate; cerere de înscriere.

 

Conform planului de școlarizare propus de unitățile de învățământ, la nivelul  județului Caraș-Severin a fost aprobat un număr de 119 clase, cu o capacitate maximă de 2.078 de locuri.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite