Aproape 500 de burse de merit și de performanță pentru elevii Oraviței

 

La inițiativa primarului Dumitru Ursu, aleșii locali ai Oraviței au aprobat, luna trecută, cuantumul lunar al burselor pentru elevii beneficiari din unitățile de învățământ de la nivelul orașului, aferente rezultatelor din anul școlar 2020-2021. Mai bine de jumătate din numărul total al bursele de merit vor fi primite de elevi ai Liceului Teoretic „General Dragalina” Oravița.

 

Cuantumul lunar al burselor pentru elevii beneficiari din învățământul preuniversitar de stat de pe raza orașului Oravița se ridică la 74.600 de lei. Potrivit hotărârii adoptate de Consiliul Local, la propunerea primarului Dumitru Ursu și în baza adreselor emise de conducerile instituțiilor de învățământ din oraș, se acordă opt burse de performanță, 452 de burse de merit, 52 burse de studiu și 234 burse de ajutor social.

 

Pe unități de învățământ, cuantumul lunar al burselor este următorul: 36.900 de lei pentru Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița  – 274 burse de merit, 7 burse de studiu, 88 burse de ajutor social/ajutor social ocazional; 26.800 de lei pentru Școala Gimnazială „Romul Ladea” Oravița – 8 burse de performanță, 140 burse de merit, 7 burse de studiu, 113 burse de ajutor social/ajutor social ocazional; 10.900 de lei pentru Liceul Tehnologic „Mihai Novac” Oravița – 38 burse de merit, 38 burse de studiu, 33 burse de ajutor social.

 

Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare: au obţinut media generală minimum 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional; au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor, concursurilor şcolare naţionale sau ale competiţiilor cultural-artistice, sportiv sau tehnico-ştiinţifice, organizate de Ministerul Educației. Bursele de performanţă se acordă elevilor care au obținut rezultate deosebite, respectiv locul I, II sau III, la etapele naționale ale olimpiadelor, concursurilor şcolare naţionale sau ale competiţiilor cultural-artistice. Bursele de merit și cele de performanță nu pot fi cumulate. În schimb, bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.

 

Sursă foto: FB Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available