Aproape jumătate dintre angajații CJ Caraș-Severin vor salarii la nivel maxim, ca la Cluj! Romeo Dunca îi așteaptă în sala de judecată

 

Consilierii județeni au aprobat, astăzi, în ședință extraordinară, achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare a președintelui Consilului Județean (CJ) Caraș-Severin într-un litigiu deschis de mai mulți funcționari ai instituției pentru majorări salariale.

 

Pe rolul Tribunalului Caraș-Severin se află, în momentul de față, 17 dosare având ca obiect litigiu privind funcționarii publici (drepturi salariale), prin care 41 de funcționari publici din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin solicită, în principal, obligarea instituției să stabilească salariul de bază la nivelul maxim existent în plată, raportându-se la salariile de bază de la nivelul altor câteva consilii județene. Și alți 26 de funcționari au depus, la începutul anului, la registratura CJ, plângeri prealabile prin care au solicitat egalizarea salariului de bază la nivelul maxim, dar, cel puțin până la această dată, nu au mers în instanță. Aparatul de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin are 159 de angajați – funcționari publici și personal contractual.

 

„Au inițiat, prin sindicat, o acțiune în instanță pentru a ne obliga să plătim salariile după modelul celor de la Cluj. Vă dați seama că aș fi foarte încântat să facem acest lucru, dacă am avea veniturile Clujului și realizările Clujului. Până atunci, trebuie să ne raportăm la veniturile noastre, la realizările noastre, care, desigur, sunt în funcție de posibilitățile financiare, în primul rând, dar și de interesul pe care conducerea de la București o are pentru județul nostru, pentru a ne finanța proiectele. Nu poate fi vorba să plătim astfel de salarii, nu avem cum să suportăm așa ceva. De exemplu, vor ca cei care au acum 7.000 de lei să primească 14.000. Vă dați seama că din banii de care dispunem nu ne-am acoperi nici anvelopa salarială.”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca. Acesta a solicitat, printr-un  proiect introdus pe ordinea de zi a ședinței de astăzi,   achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare pentru acest litigiu, pentru a asigura o bună apărare în instanță, având în vedere faptul că printre reclamanți se află și consilieri juridici. Solicitarea a fost aprobată cu unanimitate de voturi.

 

Achiziția serviciilor se va face în baza unui studiu de piață care va identifica cea mai bună soluție, în raport calitate/preț, pentru ca interesele Consiliului Județean să fie apărate în mod corect și echidistant.

 

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available