Arta macrameului, redescoperită la Reșița

 

La Centrul de Tineret Mansarda din Reșița se va desfășura, astăzi și mâine, un nou atelier tematic: vor fi două zile de întâlnire cu frumoasa artă a macrameului.

 

Atelierul de macramé este organizat de Centrul de Voluntariat Reșița și se adresează începătorilor. „Participanții nu trebuie să aibă o experiență anterioară la înnodat fire. Florina Bobar, artista de la Coltul Boho, va fi cea care îi va îndruma cu răbdare, împărtășind trucuri pe care le-a deprins în ultimii trei ani de când a început să creeze decorațiuni de macramé”, transmit organizatorii.

 

Aceștia pun la dispoziție absolut toate materialele necesare, participanții nefiind nevoiți să aducă cu ei la workshop decât „dorința de a învăța ceva nou, puțină răbdare și multă bună dispoziție”. Participarea este liberă, atelierul fiind deschis atât tinerilor, cât și oamenilor „mari”, spune Vlad Gogîltan, vicepreședintele Centrului de Voluntariat.

 

Cei interesați să ia parte la atelier au avut o singură obligație, să răspundă la întrebarea: „Cum ar trebui să fie orașul în care vrei să locuiești?” Sarcina de a selecta un număr de 12 participanți pentru fiecare din cele două zile a fost dificilă, precizează Gogîltan, „însă interesul crescut și faptul că au fost mai mulți interesați decât locurile disponibile ne fac să credem că trebuie să reluăm mai des cursuri cu această temă”.

 

Atelierul se desfășoară în cadrul proiectului „XAXA-Ateliere de artă creativă”, finanțat de Primăria Municipiului Reșița.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite