Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani – disponibile online!

 

Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă, proiect al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), este aproape finalizat de către instituţie, au anunțat astăzi reprezentanții Partidului Național Liberal.

 

Prin acest proiect, toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Arhiva electronică va conţine 68,5 milioane de acte de stare civilă cum ar certificate de naştere, căsătorie, divorţ şi deces, emise începând cu 1921. Proiectul a costat 185 milioane lei, dintre care 156 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile.

 

„Toate actele de stare civilă emise în ultima sută de ani vor fi disponibile online. Astfel, românii nu vor mai face drumuri inutile între ghişee şi nu vor mai aştepta perioade lungi de timp până când instituţiile statului plimbă hârtii între ele. Această soluţie informatică este utilă mai ales românilor din diaspora, care nu vor mai pierde timp şi bani pentru a călători până în ţară, doar pentru a obţine un document vechi. Îl vor putea obţine instantaneu, online”, anunță liberalii pe pagina de Facebook a partidului.

 

Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă este unul dintre proiectele ministerului de resort pentru digitalizarea serviciilor publice, care pot fi accesate prin hub-ul MAI la adresa https://hub.mai.gov.ro/.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available