Atac al ministrului Marcel Vela la demnitarii care confundă instituţia pe care o reprezintă cu propria firmă! Studiu de caz, Caraș-Severin!

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, s-a aflat astăzi la Reșița, unde a participat la instalarea în funcție a noului prefect, Florența Albu. În timpul discursului ce a urmat ceremoniei de învestire, Marcel Vela a punctat contextul în care are loc schimbarea lui Matei Lupu.

„Nu este normal ca un prefect să intervină la poliţie să nu-şi exercite prerogativele, pentru că la un moment dat se va afla. Cred că această copilărie administrativă ar trebui finalizată şi trebuie trecut într-o nouă etapă, de normalitate. Din păcate, de prea multe ori, unii demnitari confundă instituţia pe care o reprezintă cu propria firmă sau proprietate. În judeţul Caraş-Severin, de prea multe ori, administraţia, instituţiile care aplică legea, oamenii de afaceri şi cei care se dedau la unele lucruri incorecte, ilegale şi imorale au fost într-o veselie evidentă, într-o prietenie afişată şi într-o toleranţă care a dus la o situaţie neplăcută pentru Caraş-Severin. Mă refer aici la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în Consiliul Judeţean, iar acum prin Prefectură. Am reuşit, cu ghilimelele de rigoare, să ţinem locul întâi în evenimentele naţionale, la ştiri, care nu fac cinste unui judeţ, unui Consiliu judeţean, unei Prefecturi sau unui Inspectorat de poliţie”, a declarat Marcel Vela, făcând deci trimitere nu doar la scandalul permiselor portarmă, ci și la perioada când Consiliul Județean era condus discreționar de camarila „Împăratului Verde”.

Declarațiile extrem de dure au fost făcute în fața șefilor structurilor MAI din Caraș-Severin, a șefilor de deconcentrate care, de altfel, au fost avertizați, indirect, că au zilele numărate în funcțiile pe care le ocupă, a primarilor (preponderent liberali) și a funcționarilor care au participat la ceremonia de instalare a noului prefect. O absență notabilă, pe care, însă, ministrul Vela nu a dorit să o comenteze, a fost cea a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Pliat, oarecum, pe cele spuse de Marcel Vela a fost și discursul noului prefect, Florența Albu: „Cuvintele de ordine, pe perioada mandatului meu, aş vrea să fie eficienţă, profesionalism, transparenţă şi îmi doresc o colaborare strânsă între Prefectură şi serviciile publice deconcentrate, structurile MAI, primari şi conducerea Consiliului Judeţean, pentru a avea un exerciţiu administrativ responsabil şi benefic pentru noi, toţi cetăţenii. De săptămâna viitoare vom face întâlniri restrânse, pe domenii, pentru a identifica problemele cu care ne confruntăm, atât cele instituționale, cât și cele ale județului, şi pentru a găsi soluţii”.

Vela a făcut la Reșița și anunțul pe care îl aștepta o țară întreagă

Convorbirile jandarmilor din perioada intervenției violente de la protestele din august 2018 au fost desecretizate și vor ajunge luni dimineață la DIICOT, urmând să se  consituie în probe la dosarul ce investighează evenimentele din 10 august 2018. „Jandarmeria şi comisia de la nivelul ministerului au finalizat desecretizarea dosarului 10 august pentru 248 de ore, dintr-un total de 250. Celelalte două ore rămase le vom desecretiza, probabil, săptămâna viitoare. Acestea nu au putut fi desecretizate strict de Jandarmerie, pentru că ele cuprind unele detalii cu privire la dispunerea de forţe, de dispozitive, la instituţii, la ambasade, în sensul în care s-a asigurat protecţia lor în perioada respectivă şi nu au o legătură cu acţiunea în sine”, a spus Marcel Vela. Ministrul a precizat că Direcţia de Protecţie Internă a verificat materialele primite de la Jandarmerie și a dat asigurări că acestea nu au fost trunchiate sau falsificate în vreun fel.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite