Atelier de ceramică. Reşiţenii pot participa la cursuri gratuite de artă creativă

 

Atelierul de ceramică se va desfăşura la Centrul de Tineret Mansarda din Reşiţa şi se adresează tinerilor şi adulţilor pasionaţi de modelaj, care doresc să-şi dezvolte creativitatea.

 

Atelierul de ceramică de la Mansarda se adresează atât începătorilor cât și celor care doresc să-și îmbunătățească tehnica şi va fi susţinut de Oana Opinca, artist ceramist cu experiență. „Oana are o abordare personalizată, astfel încât fiecare să poată progresa în ritmul propriu și cu încredere, scopul fiind, înainte de toate, acela de a ne bucura de procesul creativ”, transmit organizatorii.

 

Cursul este gratuit şi se va desfășura în două etape: 27 octombrie şi 28 octombrie, respectiv 10 şi 11 noiembrie. Pentru cursul din 27 octombrie şi 10 noiembrie se pot înscrie tineri cu vârsta între 14 și 30 de ani, iar pentru cursul din 28 octombrie şi 11 noiembrie, persoane peste 31 de ani. „Prima etapă a cursului va dura circa şase ore, iar a doua aproximativ tot atât și vom parcurge diverse tehnici profesionale implicate în lucrul cu ceramica. Cei care doresc să ia parte la curs trebuie să se asigure că pot participa la ambele ateliere pentru că în primul vom face modelare, turnare în forme, ardere și biscuitare, iar în cel de-al doilea vom face glazurarea, adică decorarea, vopsirea cu emailuri colorate, arderea la temperaturi înalte”, precizează organizatorii. Cursurile se desfășoară în grupuri mici, de până la 12 persoane.

 

Cei care doresc să participe la Atelierul de ceramică trebuie să trimită, până pe 12 octombrie, un mesaj privat Centrului de Tineret Mansarda, pe Instagram sau Facebook, prin care să-i convingă pe organizatori de ce ar trebui să fie selectaţi pentru aceste cursuri.

 

Atelierul de ceramică se desfășoară în cadrul proiectului „XAXA – Ateliere de artă creativă”, finanțat de Primăria Reșița.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available