Victorie de poveste pentru CSM Reșița! Rosso-nerii înscriu la foc automat în prelungiri și întorc rezultatul!

 

Au crezut până în final în șansa lor și au fost răsplătiți ca niciodată. De la 1-2 în minutul 90, fotbaliștii Reșiței au marcat de trei ori în prelungiri împotriva Concordiei Chiajna, arbitrul le-a validat doar două goluri, suficiente însă pentru ca rosso-nerii să obțină victoria: 3-2.

 

Etapa a VII-a din Liga 2 a adus Reșiței al doilea succes în campionat, după acel 2-1 cu CSC Dumbrăvița din etapa a III-a. Adversar, de astă dată, tot în Valea Domanului, a fost o echipă cu jucători mult mai experimentați, considerată de mulți una dintre favoritele la revenirea în Superligă.

 

Cu Mediop Ndaye în tribună din cauza clauzei din contract care îi interzice să joace împotriva fostei sale echipe, antrenorul Flavius Stoican a ales să-l titularizeze astăzi, în premieră, pe Andrei Burlacu. Și, cât a fost în teren, acesta s-a dovedit a fi singurul jucător din ofensiva gazdelor care a reușit să pună probleme apărării conduse de Gabi Tamaș. A punctat la prima ocazie (min. 13) și a fost foarte aproape, în două rânduri, să mărească avantajul (min. 15 și 26).

 

Dar repriza nu a aparținut nici pe departe rosso-nerilor. Oaspeții puteau deschide scorul (min. 7) după o greșeală a lui Rimovecz, reparată in extremis de Bărboianu. Apoi au avut de trei ori șansa egalării, la loviturile de cap ale lui Codrea (min. 17 și 23) și Tamaș (25). Și totuși, golul meritat de 1-1 a venit până la pauză (37), printr-o execuție fabuloasă a lui Romario Moise: foarfecă pe spate pe care trei portari, nu unul, n-ar fi reușit s-o pareze.

 

Nici schimbările operate de Stoican în a doua parte nu au adus nimic deosebit în jocul echipei sale, așa că partida părea a se îndrepta în cel mai fericit caz pentru gazde spre un rezultat de egalitate. Dar un atac prelungit al ilfovenilor îl găsește nemarcat (de Chera) pe Tucaliuc, centrare în fața porții și Adrian Bălan înscrie nestingherit (min. 71), pentru un 1-2 greu de evitat după cum arăta partida.

 

Finalul de meci a fost însă de vis pentru reșițeni și de coșmar pentru adversari. Printre progatoniști: trei dintre jucătorii introduși de Stoican în a doua repriză – C. Rus, Cristea și Negru. După o fază creată de Chera și finalizată cu un voleu ratat de C. Rus (min. 80), mai nimeni din cei 700-800 de spectatori nu mai credea în minuni. Dar au crezut jucătorii lui Stoican, pentru care partida a început cu adevărat când arbitrul a anunțat minutele de prelungire: 6, care s-au făcut până la urmă (justificat) aproape 12! Trei goluri aveau să marcheze aceștia, ultimul fiind anulat pentru un ofsaid inexistent! După bara lui Rimovecz, la cornerul executat de Cristea (min. 90+1), au întors rezultatul Alin Dudea (min. 90+2), cap imparabil la centrarea lui Chera, și Ciprian Rus (90+7), tot cu o lovitură de cap, tot la o centrare perfectă, a lui Negru. 3-2 de la 1-2!, iar un minut mai târziu, același Ciprian Rus înscrie pe contraatac pentru un 4-2 refuzat însă de tușierul timișorean Patrik-Ștefan Sandu, care l-a obligat pe centralul Mihai Motan (Târgoviște) să mențină tabela la 3-2. Și să le mai dea astfel oaspeților două-trei minute de speranțe. Deșarte, în cele din urmă.

 

 

Au adus astăzi bucurie suporterilor reșițeni: I. Rus – Bărboianu, Răuță (60, Cristea), Rimovecz – Gomboș (72, Domil), Dudea, Dolghi, Chera – Drăghiceanu (72, Fărăgău), Lascu (46, C. Rus), Burlacu (60, Negru). De partea cealaltă, Erik Lincar (Concordia Chiajna) i-a trimis în teren pe: Oncescu – Achim, Ispas, Tamaș, Pîrvulescu – Lazăr (63, Torje), Codrea – Tucaliuc, Moise (86, Stănică), Ghimfuș (74, Burcea) – Bălan (74, Cocoș). Au părăsit terenul eliminați (în min. 90+9) Lazăr și Ciprian Rus, acesta pentru un galben luat după ce și-a dat jos tricoul la bucuria golului de 3-2 și încă un galben, dublat deci de roșu, pentru că a marcat (golul 4, anulat) după semnalizarea ofsaidului văzut doar de asistent.

 

CITEȘTE ȘI: Plusuri și (mai ales) minusuri după victoria spectaculoasă a Reșiței cu Chiajna. „Jocul nu este ceea ce ne dorim”

 

După 7 etape, CSM Reșița are 8 puncte și se află pe poziția a 13-a. Runda viitoare va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, 30 septembrie, ora 11, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (10 puncte), echipă care astăzi a administrat Corvinului prima înfrângere (2-1) după un an și patru luni de invincibilitate hunedoreană.

 

Sursă foto: Zoli Bagosi

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite