Plusuri și (mai ales) minusuri după victoria spectaculoasă a Reșiței cu Chiajna. „Jocul nu este ceea ce ne dorim”

 

După prima sa victorie într-un meci oficial de la revenirea pe banca tehnică a rosso-nerilor, 3-2 cu Concordia Chiajna, Flavius Stoican a recunoscut că jocul echipei sale încă suferă.

 

CSM Reșița a obținut o victorie de poveste, ieri, în Valea Domanului, în finalul unei partide în care jocul gazdelor a fost departe de ceea ce-și doresc suporterii rosso-neri.

 

Remarcând realizările din prima repriză ale lui Andrei Burlacu și evoluția din final a trei dintre jucătorii introduși după pauză, Francisc Cristea, Ciprian Rus și Alex Negru, Flavius Stoican a declarat că aceasta este echipa pe care și-o dorește, cel puțin din punct de vedere al atitudinii jucătorilor: „Asta e echipa pe care mi-o doresc, ce mi-a plăcut este că nu am cedat nici la 1-2, nici la 2-2, am încercat să luăm toate cele 3 puncte. Cu toate că, dacă mă întreba cineva înainte de meci, ținând cont adversar, poate că mă mulțumeam și cu un egal”.

 

Întrebat însă la conferința de presă de după meci dacă acesta este și jocul pe care și-l dorește, tehnicianul a recunoscut că nu. „Atitudinea – da, jocul – nu. Putem mult mai mult. Trebuie să construim mult mai repede, avem momente în care jucăm destul de lent, trebuie să gândim mai repede. Avem și momente când luăm decizii pripite. Nu, într-adevăr, jocul nu este ceea ce ne dorim, baza noastră este dorința, atitudinea, dar vreau mult mai mult de la fiecare jucător. Până la iarnă toată lumea este sub evaluare. Important este să adunăm puncte, indiferent cum, dar ca joc îmi doresc mult mai mult. Vreau să avem o echipă care să aibă un joc de posesie, să controlăm jocul, indiferent de adversari. Mai avem mult de muncă, s-a văzut și în acest meci că au fost momente în care jocul nostru a suferit”, a spus Flavius Stoican.

 

Acesta a fost întrebat și ce părere are despre jocul prestat în ultimul timp de Marian Drăghiceanu, decarul care în trecut obișnuia să facă diferența în teren excelând acum în prestații modeste. „Nu trece printr-o perioadă bună, a răspuns Stoican, dar să nu uităm că la Csickszereda el a marcat golul egalizator. Pentru următoarele meciuri așteptările mele sunt foarte mari, pentru că eu cred în potențialul lui. Este un jucător care poate elimina ușor un adversar din joc, este un jucător combativ. Sunt însă momente și momente în viața unui sportiv, am încredere totală în el că va redeveni jucătorul pe care toți îl admiram. Pentru că avem și am așteptări de la Drăghiceanu și o să-i dau toată încrederea mea”.

 

 

De partea cealaltă, la plusuri, pe lângă atitudinea jucătorilor săi, antrenorul subliniază importanța victoriei, a celor 3 puncte câștigate ieri: „Aveam nevoie de această victorie, acești băieți au nevoie de rezultate pentru moralul lor, pentru încrederea pe mai departe. N-am realizat încă nimic, suntem într-adevăr acum fericiți, dar de luni o luăm de la capăt, pentru că ne așteaptă o partidă contra unei echipe, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care tocmai a reușit să-i bată pe cei de la Corvinul Hunedoara. Tot focusul nostru, începând de luni, va fi pentru a face fericiți oamenii care vin la stadion, și nu numai, oamenii care iubesc această echipă. Nu este doar bucuria noastră, a jucătorilor, a staffului sau a conducătorilor, ci și bucuria întregului oraș”.

 

După șapte etape, CSM Reșița are 8 puncte (loc 13) și se află la doi pași atât de zona play-off, cât și de zona retrogradării. Înaintea ultimei partide a rundei (CSA Steaua – CSM Slatina se joacă mâine), formația de pe locul 6 (Chindia Târgoviște) are 10 puncte, iar cele de pe locurile 16-17 (Csickszereda și Metaloglobus) – 6 puncte. Pe primele poziții sunt CSC Șelimbăr – 19 puncte, Unirea Slobozia – 15, Corvinul Hunedoara, Gloria Buzău – 14, iar pe ultimele: CSM Alexandria, CS Tunari – 4, Progresul Spartac – 1.

 

Meciul dintre CSM Reșița și Viitorul Pandurii Tg. Jiu (10 puncte, locul 10), din etapa a VIII-a, se va juca sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 11.00, tot pe Stadionul „Mircea Chivu”.

 

Explicație foto: Alexandru Negru centrează, iar Ciprian Rus trimite decisiv cu capul pentru golul de 3-2. Sursă foto: Miruna Mihancea

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite