Cum poţi deveni salvator din pasiune? ISU „Semenic” organizează cursuri pentru voluntari

 

Cărăşenii cu vârste între 16 şi 65 de ani care doresc să se alăture pompierilor militari pe timpul misiunilor în situații de urgență sunt așteptați să se înscrie în programul „Salvator din pasiune”.

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Semenic” a dat startul înscrierilor pentru formarea unei noi serii de voluntari în cadrul programului „Salvator din pasiune”. Campania de recrutare se desfăşoară în perioada 21 septembrie – 6 octombrie și se adresează celor care doresc să se implice, să înveţe şi să participe la misiuni, alături de salvatorii militari.

 

„Campania «Salvator din pasiune» își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă. Activitatea voluntarilor este cât se poate de importantă, iar pregătirea acestora se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor ședințe de pregătire teoretică, urmate de susținerea unor examene”, transmite ISU „Semenic”.

 

Persoanele care doresc să se înscrie în programul „Salvator din pasiune” trebuie să îndeplinească următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; apt din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție; să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

 

Dosarele de înscriere în program pot fi depuse la sediul ISU „Semenic” din Reşiţa, strada Castanilor, nr. 123, în zilele lucrătoare (luni – vineri), în intervalul orar 08.00-16.00, până pe 6 octombrie. Acestea trebuie să cuprindă următoarele documente: cerere de înscriere; acordul scris al părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani; certificat de cazier judiciar doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani; copie după actul de identitate; aviz psihologic care va conține din partea psihologului clinician un profil psihologic cu recomandări la finalul evaluării sau din partea psihologului cu competență în apărare, ordine publică și siguranță națională cu precizarea apt sau inapt pentru activitățile în cadrul unui serviciu de urgență; act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare; adeverinţă medicală din care să reiasă, cumulativ, cel puțin două din următoarele criterii „nu se află în evidență cu boli cronice”, „apt pentru efort fizic de nivel mediu” și „clinic sănătos”. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0255211213 sau accesând pagina de internet www.isusemenic.ro.

 

Sursă foto: ISU „Semenic”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available