Atelier de săpun, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița [FOTO]  

 

Centrul de Tineret Mansarda din Reșița a găzduit un nou workshop în cadrul proiectului „Laboratorul de inițiative”. Este vorba despre Atelierul de săpun, în cadrul căruia tinerii au învățat elementele esențiale pentru a face săpunuri fine și natural parfumate, pe care să le ofere în dar prietenilor și familiei.

 

Într-o sală spațioasă și confortabilă de la Centrul de tineret Mansarda, într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, tinerii care s-au înscris la Atelierul de săpun au învățat cu Maria Bobar elementele esențiale pentru a face săpunuri fine și natural parfumate – cum să-și facă formule de calcul pentru propriile rețete, modul de utilizare a diferitelor uleiuri, proprietățile acestora, cum să folosească calculatorul de săpun. Au mai învățat noțiuni despre echipamentul necesar și despre măsurile de siguranță care trebuie luate când faci săpun.

 

„Maria este de profesie inginer și face săpunuri ca hobby, având ani de experiență în fabricarea celor mai de calitate săpunuri. Așa că participanții au fost pe mâini experte. Maria i-a condus pas cu pas prin procesul tradițional de săpun la rece și fiecare participant a plecat acasă cu câteva săpunuri fine pe care le-a făcut de la zero”, spune vicepreședinteele Centrului de Tineret, Vlad Gogîltan.

 

Participarea la atelier a fost gratuită, materialele și instrumentele au fost oferite de organizatori. Atelierul s-a desfășurat în cadrul proiectului „Laborator de inițiative”, finanțat de Primăria Reșița prin Programul „Reșița – Spațiu Cultural”. „Proiectul a demarat pe 26 iulie și se încheie pe 15 decembrie 2022. Include peste 150 de ore de workshop-uri de artă şi cultură urbană, coordonate de specialiști. Putem spune că am înființat un program cultural format din ateliere și workshop-uri, stimulând tinerii să descopere o alternativă de timp liber în timp ce învață să participe la viața culturală a orașului. Pentru ateliere de educație nonformală, cum sunt cele din proiect, pur și simplu nu există un substitut. Una este învățarea în școli și una este învățarea prin experimentare, prin practică, prin interacțiunea și deschiderea trainerilor, formatorilor și a celorlalți participanți, când fiecare tânăr sau copil devine o prioritate”, a explicat Vlad Gogîltan.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite