Atenție la alimentele pe care le cumpărați! DSV Caraș-Severin a intensificat controalele în abatoare, magazine alimentare, piețe și cofetării

 

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) au intensificat controalele în această perioadă, pentru a se asigura că alimentele care ajung pe mesele cărășenilor de sărbători sunt conforme și nu le pun sănătatea în pericol celor care le consumă.

 

Controalele pe care inspectorii DSV Caraș-Severin le efectuează pe parcursul acestei luni vizează atât abatoarele și unitățile de tranșare și de procesare a cărnii, depozitele pentru fructe și legume și laboratoarele de cofetărie, cât și unitățile care comercializează alimente – carmangerii, măcelarii, magazine alimentare, unități de alimentație publică, piețe agroalimentare, târguri, cofetării, patiserii.

 

„În cadrul acestor controale se va pune accentul pe verificarea condițiilor de igienă, a conformității documentelor însoțitoare, menținerea lanțului termic, asigurarea trasabilității, etichetarea și marcarea produselor, iar la suspiciune, vor fi recoltate probe de alimente. De asemenea, se vor efectua controale în ceea ce privește producerea, procesarea, transportul, depozitarea și comercializarea, modul de marcare și certificare a cărnii tocate, a cărnii proaspete și a produselor din carne de porc“, a declarat directorul executiv al DSV Caraș-Severin, Pavel Borchescu. Acesta a mai precizat faptul că este interzisă comercializarea cărnii de porc provenită de la animale sacrificate la nivelul gospodăriilor, aceasta fiind destinată doar consumului propriu și numai în urma efectuării analizei trichineloscopice.

 

Controalele se vor desfăşura zilnic, până în data de 30 decembrie 2023, pe raza întregului județ.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available