Atenție, pericol, s-au văzut urme de biciclete în zonă! Decizie controversată în Parcul Național Domogled – Valea Cernei

O decizie luată de conducerea Parcului Național Domogled-Valea Cernei a stârnit, în doar câteva ore, furia a sute de persoane. Reprezentanții Parcului au interzis accesul cu motocicleta și bicicleta pe mai multe trasee turistice. Dacă în cazul motocicletelor, decizia e întemeiată, interzicerea bicicletelor a fost intens comentată.

„Pentru că am primit în mai multe rânduri sesizări și poze cu urmele lăsate de biciclete și motociclete pe traseele turistice de pe suprafața parcului, administrația a luat măsura de a monta panouri de avertizare la intrările în trasee, care interzic accesul bicicletelor, motocicletelor (OUG 57/2007, art. 53, alin 1, lit. i). Momentan au fost montate indicatoare la intrarea în 9 trasee (Cheile Peciniscai, Cheile Feregari, Crucea Alba, Izvorul Diana III, Grota Haiducilor, Ogasul lui Roset, Piatra Banitei, Cascada Vanturatoarea, Cheile Tasnei), însă în perioada următoare vom monta și pe celelalte trasee. Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sanctionați conform legislației în vigoare”, este mesajul celor de la Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

Acesta s-a viralizat pe Facebook, acolo unde oamenii au comentat intens acest demers.

„Ar trebui să luați exemplu de la vestici. Ei au amenajat trasee pentru bicicliști prin natură, prin vârf de munte, etc. Înțeleg interdicția motocicletelor care poluează fonic și lasă urme, dar bicicleta însemna mișcare, sănătate și nu poluează în nici un fel. Și la mine în oraș aleșii locali dăduseră o HCL că nu mai au voie bicicletele pe trotuar. Au anulat-o imediat. La copii nu s-a gândit nimeni.”

„Cât de greșită e aceasta măsură. Peste tot în lume se încurajează mersul pe bicicletă! Cum să bagi în aceeași oala motocicletele și bicicletele??? Eu zic data viitoare când vedeți urme de bocanci să interziceți și accesul oamenilor. Dar ce zic eu, urme de urs, out! Șamd! Pffff! Incredibil! România, mereu surprinzătore!”

„Exact urmele de bicicleta s-au remarcat cel mai tare! Cele de TAF din Poiana Beletinei sau cele de ATW din spre Balta Cerbului se încadrau perfect în peisajul montan!!!”

Vezi mai mult aici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available