Albia pârâului Dognecea a fost eliberată. Peste 1.500 de saci cu PET-uri au fost strânși în numai șase ore! [FOTO]

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin au desfășurat o amplă acțiune de ecologizare în zona localității Dognecea, pe pârâul cu același nume, tratat de mulți dintre localnici drept groapă de gunoi.

11 angajați ai Formațiilor de lucru Oravița, Reșița și Moldova Nouă din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Caraș-Severin, împreună cu Primăria Dognecea, au muncit timp de șase ore pentru a curăța albia pârâului Dognecea (afluent al râului Caraș) de tonele de deșeuri din plastic pe care localnicii le-au aruncat la voia întâmplării, blocând cursul de apă. „Deoarece la ape mari au fost antrenate și deșeuri lemnoase, PET-urile au îngreunat deplasarea acestora pe apă astfel încât la suprafața apei s-a format o pătură imensă de peste 25 de metri lungime, care acoperea toată lățimea cursului de apă. Dincolo de aspectul neplăcut, se punea problema eliberării albiei pârâului, care în cazul debitelor mari nu poate tranzita apa în mod optim dacă avea acel blocaj și se putea inunda zona din amonte”, precizează reprezentanții SGA Caraș-Severin.

În total, din albia pârâului au fost strânși aproximativ 1.500 de saci cu deșeuri din plastic, echivalentul a 300 metri cubi, numai în zona localității Dognecea, o zonă în care comunitatea locală nu dă dovadă de responsabilitate față de apă și natură. „Două minute de responsabilitate salvează râurile din România: aruncă gunoiul la pubelă, nu pe ape! Să păstrăm apele curate!”, este mesajul transmis de Administrația Bazinală de Apă Banat.

Sursă foto: Apele Române

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available