Au mai rămas 6! Oficial, doar 6 cărășeni mai au COVID-19!

Doar 6 cărășeni infectați cu SARS-CoV-2 se mai află în spitale, sub tratament. În ultimele 24 de ore, au fost declarați vindecați și, în consecință, au beneficiat de externare 4 conjudețeni – 3 tratați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 1 la o unitate spitalicească din Timișoara.

Este a 6-a zi consecutivă fără niciun caz nou confirmat cu COVID-19 în Caraș-Severin! Ne apropiem așadar de recordul de 8 zile consecutive înregistrat când numărul total de cărășeni infectați a stat nemișcat, la 110. Au urmat două cazuri noi, s-a ajuns la 112 de la începutul pandemiei, iar acum, iată, ne aflăm într-o nouă serie de vești pozitive.

Mai mult decât atât, potrivit ultimelor raportări ale DSP Caraș-Severin, scade constant și presiunea pe medicii din saloanele de boli infecțioase, în prezent mai aflându-se 2 pacienți cu COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Reșița și 4 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Cadrele medicale din cele două unități spitalicești din județ, împreună cu cele de la „Victor Babeș” din Timișoara, chiar merită felicitate pentru rezultatele obținute în lupta cu COVID-19. Rata de vindecare a pacienților cărășeni a ajuns acum la 88% și e pe cale să atingă 94%, dacă ultimele 6 cazuri vor avea același deznodământ fericit.

Alte cifre comunicate azi de autoritățile județene: 1.557 de persoane au fost testate de când a apărut pandemia; persoane aflate acum în izolare la domiciliu – 3517; persoane ieșite din izolare în ultimele 24 de ore – 7; persoane aflate în carantină – doar 5, dintre care 4 la cerere și una obligată.

La nivel național, potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, la ora 13, pe teritoriul României au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 12.629 s-au vindecat, iar 1.229 au decedat. De la precedenta informare venită de la GCS, au fost înregistrate 197 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pe secțiile de Terapie Intensivă, în acest moment sunt internați 182 de pacienți cu COVID-19, dintre care niciun cărășean.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite