Au traversat Dunărea cu barca gonflabilă. Două familii de migranți, cu copii între 1 și 16 ani, au fost prinse de polițiștii de frontieră cărășeni [VIDEO]

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moldova Veche au depistat, la malul românesc al Dunării, două familii din Afganistan, formate din nouă persoane, printre care şi un copil în vârstă de un an, care au intrat ilegal în țara noastră din Serbia, traversând fluviul cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

 

Migranții din Afganistan au fost depistați de polițiști în cadrul unei misiuni de prevenire și combatere a migrației ilegale desfășurată ieri în zona Moldova Veche. „Cu ajutorul aparaturii de supraveghere a fost observată o ambarcaţiune cu motor care naviga spre malul românesc al fluviului Dunărea. La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră pentru a face verificări. Astfel, la malul Dunării au fost depistaţi, într-o ambarcaţiune pneumatică, nouă cetăţeni străini, patru adulți şi cinci minori”, informează reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

 

Atât adulții cât și cei cinci copii au fost duși la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi s-a stabilit că nu aveau probleme medicale, apoi la sediul sectorului, pentru verificări. În urma cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre două familii din Afganistan, formate din patru adulţi cu vârste cuprinse între 26 si 49 de ani şi cinci minori cu vârste cuprinse între 1 şi 16 de ani, care au trecut ilegal frontiera cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

 

Poliţiştii de frontieră continuă cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite