Plăți pentru proiectele finanțate prin PNDL. Peste 10.000.000 de lei pentru 14 primării din Caraș-Severin

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat, luna aceasta, în două tranșe, peste 10.000.000 de lei în vederea decontării facturilor pentru obiective de investiții realizate prin etapele I și II ale Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) în județul Caraș-Severin.

 

Municipiul Reșița și comunele Băuțar, Măureni, Sasca Montană, Ciclova Română, Ciudanovița, Coronini, Slatina-Timiș, Socol, Turnu Ruieni, Caraşova, Luncaviţa, Lupac, Mehadia și Zăvoi sunt cele 14 unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin care au primit bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru proiectele prin PNDL. Plățile au fost făcute pe 5 și 18 octombrie.

 

Cea mai mare sumă, aproape 2.500.000 de lei, a fost virată Primăriei Reșița. Sasca Montană a primit peste 1.900.000 de lei; Caraşova – peste 880.000 de lei; Lupac – aproape 610.000 lei; Coronini – peste 526.000 de lei; Luncaviţa – peste 525.000 de lei; Turnu Ruieni – aproape 515.000 lei, iar celelalte comune, sume mai mici, sub 500.000 de lei fiecare.

 

La nivel național, MDLPA a virat, în total, peste 453.000.000 de lei pentru decontarea facturilor pentru investiții realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. „PNDL este cel mai important program multianual de finanțare cu fonduri de la bugetul de stat. Programul are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație, iar valorile alocărilor multianuale de la bugetul de stat sunt egale cu sumele înscrise în contractele de finanțare multianuale încheiate între minister și beneficiarii obiectivelor de investiții”, precizează reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite