UPDATE. Avarie la sistemul hidroenergetic de la Văliug. Mai multe străzi din localitate au fost inundate

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a fost notificat, în această seară, cu privire la producerea unei inundații în localitatea Văliug, în urma unei avarii la o conductă de aducțiune, parte a sistemului hidroenergetic din zonă.

 

Alerta cu privire la inundarea mai multor străzi din Văliug, urmare a unei avarii produse la o conductă de aducțiune ce face parte din sistemul hidroenergetic din zona Semenic, a fost dată dată printr-un apel la 112. De urgență au fost mobilizate forțele de intervenție de la nivelul localității, iar de la Detașamentul de Pompieri Reșița au fost alocate o autospecială de intervenție și patru motopompe pentru a acționa în sprijinul populației.

 

Potrivit localnicilor, apa a refulat în zona unui podeț care s-a colmatat. Din primele evaluări rezultă că nivelul apei pe stradă nu este mare. Se acționează pentru decolmatarea scurgerilor. Reprezentanții operatorului care administrează sistemul hidroenergetic din zona Semenic au confirmat că alimentarea cu apă a fost oprită și nu mai există riscuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Anca Balint. Aceasta a mai precizat că la nivelul Primăriei Văliug se efectuează o evaluare a pagubelor produse.

 

 

UPDATE – 30 noiembrie, ora 09.45

 

Echipajele de pompieri au acționat în Văliug, ieri, până spre miezul nopții, pentru evacuarea apei la trei case, fiind inundate o bucătărie, o pivniță și un garaj. „Apa a intrat în 23 de curți, însă s-a scurs în mod natural”, mai precizează reprezentanții ISU Semenic.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available