Aviz reșițenilor: Dețineți proprietăți disponibile pentru potențiali investitori? Înscrieți-vă în baza de date a Agenției de Dezvoltare Locală creată de Primărie!

Întreprinzătorii care vor să investească în Reșița vor avea la dispoziție o bază de date cu toate clădirile și terenurile disponibile pentru închiriere sau vânzare pe raza municipiului. Aceasta va fi creată și gestionată de Agenția de Dezvoltare Locală, o companie publică al cărei acționar majoritar este Primăria Reșița.

„Dorești să vinzi sau să închiriezi o proprietate? Contactează Agenția de Dezvoltare Reșița!”, acesta este îndemnul Primăriei Reșița pentru toți cei ce dețin în oraș clădiri sau terenuri nefolosite și caută să le ofere spre vânzare ori închiriere.

Agenția de Dezvoltare Locală (ADL) Reșița a fost înființată în baza unei hotărâri adoptate la sfârșitul anului trecut de Consiliul Local, cu scopul de a facilita interacțiunea investitorilor străini și locali cu instituțiile publice și de a asigura legătura între investitorii privați și instituțiile de învățământ. Principala activitate a agenției este administrarea Parcului Industrial de pe Valea Țerovei, al cărui grad de ocupare este, în prezent, sub 50%, și atragerea de investitori atât în parc, cât și în celelalte zone ale orașului care dispun de spații adecvate desfășurării unor activități generatoare de locuri de muncă.

„Este o societate comercială care întrunește toate prerogativele unei agenții de dezvoltare, făcută după modelul de la Oradea. Aceasta va gestiona în primul rând Parcul Industrial, dar nu numai. Vom identifica prin intermediul ei investitori, vom avea o relație directă cu aceștia, vom merge la târguri, la expoziții, pentru a prezenta facilitățile pe care le are municipiul Reșița. În același timp, îmi doresc să avem un rol de mijlocitori între cei care doresc să pună la dispoziție spații și terenuri și cei care doresc să facă investiții în Reșița”, a explicat primarul Ioan Popa, inițiatorul proiectului de înființare a acestei agenții.

Printre primele acțiuni întreprinse de Agenția de Dezvoltare Locală Reșița se regăsește crearea unei baze de date cu clădirile și terenurile deținute de agenți economici sau de persoane fizice pe raza municipiului, care ar putea fi închiriate sau vândute potențialilor investitori.

„Pentru a avea o evidență cât mai clară a proprietăților disponibile pentru potențiali investitori, am demarat crearea unei baze de date care să conțină toate clădirile și terenurile disponibile pentru închiriere sau vânzare pe raza municipiului Reșița. Astfel, agenția va fi un mijlocitor între cei care doresc să pună la dispoziție spații sau terenuri și cei care doresc să facă investiții în oraș. Rugăm toate persoanele fizice sau juridice care doresc să vândă sau să închirieze proprietățile să contacteze Agenția de Dezvoltare Locală Reșița la numărul de telefon 0722264918”, transmit reprezentanții ADLR.

 

Sursă foto: Facebook Banatul Montan

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available