Suntem prezenți și pe

Educație

BAC 2020. În Caraș-Severin, peste 2.000 de absolvenți de liceu sunt așteptați la examene

Publicat cu

în

Bacalaureatul va începe mâine, 22 iunie, cu prima probă: Limba și literatura română – scris. La fel ca la Evaluarea Națională, candidații vor fi triați epidemiologic la intrarea în unitățile de învățământ, iar cei care cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius nu vor avea acces.

La nivelul județului Caraș-Severin au fost stabilite 16 centre de examen pentru cei 2.160 de elevi care au absolvit clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. La prima probă, Limba și literatura română – scris, care se va desfășura mâine, s-au înscris 1.874 de candidați. Diferența până la numărul total de absolvenți o reprezintă candidații din promoțiile anterioare care au această probă recunoscută conform reglementărilor metodologice in vigoare.

BAC în condiții speciale de siguranță

Examenul va începe la ora 9 și durează 3 ore, însă candidații trebuie să ajungă în clasa de examinare cel mai târziu la ora 8.30.

În centrele de examen au fost luate o serie de măsuri igienico-sanitare, astfel încât să nu existe riscuri pentru profesori și elevi. „La intrarea în unitatea de învățământ, cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată de desfășurare a activității va măsura temepratura atât personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, cât și elevilor. Aceasta nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius. În centrele de examen sunt asigurate materiale și echipamente de protecție: covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini. În sălile de clasă locurile au fost stabilite astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt. Băncile sunt individualizate și personalul didactic care asigură supravegherea va dirija candidatul direct către locul destinat”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Calendar Bacalaureat 

Proba de mâine va fi urmată pe 23 iunie de proba scrisă la Limba și literatura maternă, 24 iunie – proba obligatorie a profilului (scrisă), 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării (proba scrisă). Pe 30 iunie, până la ora 12, vor fi afișate rezultatele, urmând ca în intervalul orar 16-20 să fie depuse contestațiile. Contestațiile vor putea fi depuse și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8 -12. În perioada 1-4 iulie vor fi rezolvate contestațiile pentru ca pe 5 iulie să fie afișate rezultatele finale.

Potrivit Ministerul Educației, pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să îndeplinească 3 cerințe cumulativ: să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; să dea toate examenele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea; să obțină cel puțin media 6 la probele scrise.

Sursă foto: edupedu.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație3 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație5 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social11 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate14 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație18 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite