BAC 2021, sesiunea a doua. În Caraș-Severin, două treimi dintre candidați nu au promovat examenul. Cele mai mari medii – absolvenți de la „Traian Lalescu” și „Traian Vuia” din Reșița

 

Doar 172 dintre cei 517 candidați din Caraș-Severin care s-au prezentat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au promovat examenul. Cele mai mari medii, 8,93 și 8,76, au fost obținute de absolvenți de la Colegiul Național „Traian Lalescu” și Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reșița.

 

Ministerul Educației a centralizat rezultatele din a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2021. Acestea au fost afișate astăzi, 31 august, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

 

Rata de promovare înainte de contestații înregistrată de absolvenții învățământului liceal care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2021 în județul Caraș-Severin este de 33,27%: s-au înscris 639 de candidați și au promovat 172 din totalul de 517 candidați prezenți. „Precizăm că 122 de candidați au absentat, iar 4 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.”, informează Ion Chiosa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

 

Rata de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați. Dacă raportăm numărul promovaților la numărul candidaților înscriși în această sesiune, promovabilitatea este mult mai scăzută: 26,92%.

 

În privința notelor, reprezentanții ISJ subliniază că „niciun candidat nu a obținut media generală peste 9.00”. În fapt, cea mai mare medie generală este 8,93 și aparține unui absolvent al Colegiului Național „Traian Lalescu” din Reșița. Peste 8 au mai obținut doi absolvenți de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița – 8,76 și 8,23, precum și câte un candidat provenit de la Liceul „Hercules” Băile Herculane – 8,16 și Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș – 8,11. La acest examen, nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

 

Reamintim că la sesiunea din vară a Bacalareatului, rata de promovare în Caraș-Severin a fost 60,75%. Astfel, din cei 1.661 de candidați prezenți, au promovat 1.009 candidați.

 

Contestațiile la rezultatele din sesiunea de toamnă pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, astăzi, 31 august 2021, până la 18.00. „În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.”, precizează inspectorul școlar Ion Chiosa.

 

În perioada 1-3 septembrie va avea loc rezolvarea contestațiilor, iar 3 septembrie 2021 este data la care vor fi afișate rezultatele finale.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite