Bacalaureat 2023 – sesiunea august. În Caraş-Severin, rezultate slabe, dar peste media naţională

 

Ministerul Educației a publicat astăzi, 25 august, rezultatele înregistrate în sesiunea august 2023 a examenului naţional de Bacalaureat – înainte de contestaţii. În Caraş-Severin, rata de promovare este 34,19%, peste cea înregistrată la nivel naţional – 29,8%.

 

În județul Caraș-Severin au fost înscrişi 578 de candidați pentru a susţine probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat în a doua sesiune. 110 dintre aceştia au absentat, iar 13 au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

 

Potrivit primelor rezultate afişate astăzi, în județul Caraș-Severin au trecut examenul 160 de candidaţi, rata de promovare înainte de contestații fiind de 34,19%. Doar patru candidaţi au reuşit să obţină medii peste 8, cea mai mare fiind 8,45 – un absolvent al Liceului Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă. 23 de candidaţi au obţinut medii între 7 şi 7,99, iar 133 de candidaţi – medii între 6 şi 6,99. Rezultatele înregistrate anul acesta sunt mai slabe faţă de sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2022, când rata de promovare a fost de 42,9%.

 

La nivel naţional, au fost prezenți 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2023, iar rata de promovare este 29,8%. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi.

 

„Astăzi, până la ora 18.00, pot fi depuse contestaţiile, atât în format standard/letric, cât și electronic. În acest scop, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care este menționat faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ion Chiosa.

 

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 29 august.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite