Banat Brunch în Măgura Zimbrilor. Orășenii sunt așteptați să deguste bucate locale într-un peisaj de vis, în campusul rural de la Armeniș

 

WeWilder – primul campus de co-working rural din România – își deschide porțile pentru vizitatori la a doua ediție de Banat Brunch din Măgura Zimbrilor, sâmbătă, 28 august. Aceștia vor putea degusta bucate locale și se vor putea bucura de priveliștea campusului. Banii obținuți din donațiile pentru participarea la eveniment vor fi direcționați către comunitatea locală.

 

Brânzeturi locale, legume de sezon, salată de vinete, sarmale, balmăș – mălai fiert în caș – cu ardei copți, ciorbă de zeamă de varză cu sângerete, prăjituri, asezonate cu băuturi ecologice: vinuri, bere și răchie. Cu toate aceste bunătăți sunt așteptați, sâmbătă, 28 august, vizitatorii primului campus de co-working rural din România, WeWilder, aflat în construcție în comuna Armeniș, în zona în care WWF România derulează programul de reintroducere a zimbrilor în sălbăticie. Aici, într-o grădină printre dealuri, unde campusul WeWilder prinde contur, fiind ridicate deja trei căsuțe de lemn și un corp central numit Zâna, care va adăposti o bucătărie comunitară, un spațiu colaborativ și o bibliotecă, va avea loc ediția a doua de Banat Brunch în Măgura Zimbrilor – „WeEatWilder”.

 

Conceptul „WeEatWilder” propune, în viziunea organizatorilor, „întâlnirea dintre oraș și sat, dintre armenișeni și orășeni, dintre făina de porumb și gemuri complet neașteptate, ce pun în valoare alte bucate. Meniul este aprobat de chef Noemi Hugel (Ambasada) și chef Ioan Bebeleșea (Mâncurry), iar evenimentul va fi asezonat cu degustare de băuturi ecologice: vinuri de pe podgoriile Catleya (Mehedinți), bere fabricată de Bereta în Timișoara și cea mai bună răchie din Banat”. Participanții vor plăti o donație: 100 de lei/adult și 50 de lei/copil peste șapte ani (copiii sub șapte ani au gratuitate), iar 90% din contribuții vor merge în comunitate către familiile care gătesc mâncarea, în timp ce 10% din bani vor fi direcționați către Fondul de dezvoltare WeWilder.

 

 

„Invităm oamenii să ne bucurăm împreună de senzațiile verii în mijlocul naturii și să le împărtășim progresul în legătură cu WeWilder, primul campus de co-working rural din România, care a avansat deja foarte bine și are ca țintă inaugurarea clădirii centrale la sfârșitul toamnei”, spune Oana Mondoc, project manager al WeWilder și responsabilă cu inovația și dezvoltarea comunitară la WWF în Măgura Zimbrilor. Campusul WeWilder este un prototip al Panda Labs, divizia de inovație a WWF, și își propune să fie un exemplu în privința construcțiilor sustenabile din lemn, care pune în valoare și practici tradiționale precum învelitoare din șindrilă.

 

Rezervările pentru Banat Brunch în Măgura Zimbrilor se fac pe siteul MyTransilvania: www.bit.ly/wewilder-brunch. În campusul WeWilder se poate ajunge accesând Drumul Agricol 2, asfaltat, prin Sat Batrân sau prin Armeniș (https://goo.gl/maps/bB6iA7JALyho8827A).

 

 

Sursă foto: WWF România

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite