Banatul Montan, promovat la Târgul de Turism al României

 

Județul Caraș-Severin va participa, în perioada 23 – 26 februarie, la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României – cel mai mare eveniment din industrie din țara noastră –, prin Serviciul Promovare Turism din cadrul Consiliului Județean, Primăria Băile Herculane și Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale.

 

Ajuns la cea de-a 47-a ediție, Târgul de Turism al României reprezintă o oportunitate de prezentare a celor mai importante și interesante oferte și atracții turistice, fiind dedicat atât agențiilor de turism și turoperatorilor, cât și zonelor turistice din România prin intermediul unităților administrativ-teritoriale. Banatul Montan va fi reprezentat, la acest nivel, de către Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Serviciul Promovare Turism, Primăria Băile Herculane și Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale. De asemenea, la târg vor participa și: Orchestra Profesionistă „Virtuozii Semenicului“, condusă de Petrică Vița, soliștii vocali Ramona Vița și Maria Morman și dansatorii Adi Jurchescu și Patricia Hurduzeu, iar la standul de prezentare al Consiliului Județean Caraș-Severin vor fi, în fiecare zi a târgului, în intervalul 23 – 26 februarie, invitați din diverse domenii de activitate.

 

„Prezența la Târgul de Turism al României este una dintre cele mai importante oportunități de promovare a județului ca destinație turistică, contribuind la consolidarea acestui domeniu în județul Caraș-Severin și este o bună ocazie de a ne promova cele mai valoroase și semnificative frumuseți, precum obiectivele turistice, valorile tradiționale, arta populară, gastronomia locală, turismul de aventură, frumusețea cadrului natural“, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

 

La rândul său, primarul stațiunii Băile Herculane, Cristian Miclău, spune că „în puține locuri din România istoria și legendele se împletesc și sunt atât de prezente până în zilele noastre ca în stațiunea de pe Valea Cernei. Povestea stațiunii balneare Băile Herculane începe în trecut, înainte de vremurile marilor imperii ale antichității, și se împletește cu legenda marelui Hercule, a luptei cu Hydra și a argonauților în căutarea lânii de aur. O plimbare prin centrul stațiunii este o călătorie în timp, cu clădiri încărcate de istorie, de o frumusețe aparte, construite într-un încântător stil baroc de factură austriacă. Hotelul Apollo, aflat în Piața Hercules, a fost ridicat în 1824 și i-a găzduit pe împăratul Francisc I şi pe soţia sa, împărăteasa Carolina. În cinstea lor, hotelul a fost denumit Francisc și numele împărătesei, Carolina, a fost dat băii din vecinătate”.

 

Turiștii care ajung în Caraș-Severin, în Banatul Montan, se pot delecta cu atracțiile naturale ale zonei, dar nici obiectivele culturale, istorice ori industriale nu sunt de ratat. „Județul Caraș-Severin se distinge prin peisaje pitorești, cascade, lacuri, muzee, case memoriale, căi ferate montane istorice cum ar fi Oravița – Anina, peșteri, mânăstiri și biserici, mori de apă, zone montane precum Muntele Mic și Semenic, fluviul Dunărea, ruine ale unor cetăți, deosebit de atrăgătoare pentru vizitatorii din țară și din străinătate, locuri în care fiecare își poate găsi liniștea și pacea sufletească. Turiștii se pot bucura de ospitalitatea gospodarilor locali care își primesc oaspeții cu zâmbetul pe buze, cu bucate tradiționale din produse naturale, provenind direct din gospodăriile țărănești, în locuri de poveste pline de tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani, care se mai regăsesc în satele cărășene și astăzi”, transmit reprezentanții Consiliului Județean. Aceștia adaugă că „turismul cărășan trebuie promovat prin valorificarea elementelor care ne fac unici atât la nivel național, cât și în întreaga lume. Banatul Montan a fost desemnat destinația turistică a anului 2021, iar Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat un tur virtual prin care să prezinte lumii principalele sale destinații turistice”.

 

Sursă foto: FB Banatul Montan

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite