Ziua și cutremurul în România!

 

După cutremurul de ieri, de 5,2 grade pe Richter, în această după-amiază s-a produs un nou cutremur județul Gorj, însă cu magnitudinea de 5,7! Și seismul de azi s-a simțit în Caraș-Severin, dar mai puternic decât cel de luni.

 

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a înregistrat la ora 15.16, a avut magnitudinea 5,7 și s-a produs în județul Gorj, la o adâncime de 40 de kilometri.

 

Seismul s-a produs la 102 km nord-vest de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu, 146 km vest de Pitești, 161 kilometri sud-est de Timișoara, 183 kilometri sud-est de Arad, 195 km sud de Cluj-Napoca, 204 km est de Belgrad, 208 km est de Zemun, 212 km nord-est de Nis, 212 km vest de Brașov.

 

Spre deosebire de cutremurul de ieri, seismul de astăzi s-a resimțit mai puternic, în Gorj fiind semnalate căderi de coșuri de pe case. În Reșița s-au primit mesaje RO-ALERT la ora 15.18, cu câteva secunde înainte ca unda de șoc să ajungă în raza orașului!

 

UPDATE – ora 17.30

 

Mesajele despre cutremur se pare că nu au fost RO-ALERT, ci mesaje transmise pe telefoanele cu sistem de operare Android, după cum ne semnalează tot mai multe persoane din Reșița, dar și din Caransebeș, care au primit astfel de mesaje.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available