Bani post-calamitate pentru nouă primării din Caraș-Severin

 

Guvernul a aprobat, în ședința de ieri, alocarea a 6,04 milioane de lei pentru refacerea de drumuri, poduri și podețe de pe raza a nouă unități administrativ-teritoriale din Caraș-Severin afectate de inundațiile de anul trecut.

 

148,7 milioane de lei este suma aprobată ieri, în ședința de Guvern, care va fi alocată unităților administrativ-teritoriale din 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. „Solicitările pentru alocarea fondurilor sunt de până în data de 15 iulie”, a precizat premierul Florin Cîțu, banii fiind destinaţi reparării de drumuri judeţene și comunale, poduri, podeţe şi diguri.

 

Orașul Oravița și comunele Armeniş, Berzovia, Copăcele, Dognecea, Păltiniş, Ramna, Socol, Teregova sunt UAT-urile cărășene cărora le-au fost alocate fonduri, însumând 6,04 milioane de lei, pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile produse în cursul anului trecut, potrivit reprezentanților Instituției Prefectului Caraș-Severin.

 

Secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cărășeanul Andrei Ungur a anunțat că banii alocați județului nostru sunt destinați refacerii a 14 obiective calamitate ca urmare a inundațiilor și a alunecărilor de teren: ● drum judeţean DJ 587, la intrare în satul Delineşti pe o lungime de 0,06 km (Comuna Păltiniș); ● podeţ pe DJ 587, la intrare în satul Delineşti, în dreptul imobilului cu nr. 207 (Comuna Păltiniș); ● podeţ pe DJ 587, sat Ohabiţa, pe Ogaşul Valea Ohăbii (Comuna Păltiniş); ● podeţ pe DJ 571 C, la ieşire din satul Pârneaura, intersecţie cu drumul spre mănăstire (Comuna Socol); ● pod rutier pe DJ 572, la ieşire din Comuna Berzovia spre Comuna Vermeş (Comuna Berzovia); ● pod pe drumul judeţean DJ 586 A, în intravilan peste cursul de apă Dognecea (Comuna Dognecea); ● corp drum judeţean DJ 585 pe o lungime de 7,5 km între satele Valeapai – Ramna şi între satul Ramna si oraşul Bocşa (comuna Ramna); ● corp drum judeţean DJ 608 pe o lungime de 0,08 km, ieşire sat Teregova spre UAT Luncaviţa, km 45+225 (Comuna Teregova); ● zid de sprijin protecţie strada Damaschin Bojincă în zona Bisericii Catolice, pe o lungime de 0,03 km (Oraș Oravița); ● parapet din beton la str. Vasile Alecsandri pe o lungime de 0,02 km (Oravița); ● drumul agricol 1.1, sat Armeniş, Pagina Fagilor, pe o lungime de 0,05 km (Comuna Armeniș); ● corp drum comunal Slăveni, pe o lungime de 0,04 km, sat Zorile (Comuna Copăcele); ● podeţ pe drumul comunal Slăveni, sat Zorile în dreptul imobilului cu nr. 297 (comuna Copăcele); ● drumul agricol din satul Rusca, zona Mocovişte pe o lungime de 0,005 km (comuna Teregova).

 

Sursă foto: FB Andrei Ungur

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available