Banii pentru drumurile județene și comunale, prioritizați electoral de primarii din Caraș-Severin

 

Preşedintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, le-a oferit primarilor din județ, și la începutul acestui an, posibilitatea de a se pronunța asupra modului în care să se facă repartizarea fondurilor disponibile pentru drumurile județene și comunale.

 

Romeo Dunca s-a întâlnit marți, 9 ianuarie, în sala mare a Palatului Administrativ, cu primarii din județ într-o ședință de lucru, parte a etapei de consultare a edililor în vederea repartizării celor circa 18,7 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene și comunale în anul 2024. Cu acest prilej, președintele CJ a prezentat stadiul derulării lucrărilor la drumuri județene, precum și lista cu obiectivele supuse unor lucrări de reparații curente. Au fost făcute, totodată, propuneri privind suma necesară Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin pentru derularea lucrărilor în 2024, precum și pentru acoperirea cheltuielilor cu deszăpezirea.

 

„În acești trei ani de mandat, Consiliul Județean Caraș-Severin a primit 32 milioane lei pentru drumuri județene și pentru lucrări de deszăpezire. Am făcut lucrări de 60 milioane lei, bani pe care i-am identificat din diferite surse, cu precădere din economii. Investițiile, din bugetul propriu, vizează, anul acesta, lucrări la DJ 573D Răcășdia – Vraniuț, unde urmează să semnăm contractul de execuție. Am semnat contractul de execuție pentru podul de la Slatina-Timiș, urmează cel de la Berzovia și podul metalic din Constantin Daicoviciu. Alte drumuri județene ar fi: Ciclova – Socolari – Potoc, Naidăș – Petrilova, Vrani – Vărădia – Nicolinț, Zăvoi – Poiana Mărului, Ciudanovița, Fârliug – Dezești și Ezeriș – Bocșa. Lansăm licitația pentru execuția DJ 571 și a DJ 684 Valea lui Liman – Voislova”, a declarat Romeo Dunca.

 

Acesta a mai spus că lucrările de reparații curente din anul 2024 includ drumurile de la: Moldovița, Oravița – Brădișor, intravilan Tincova, Scăiuș, intravilan Ohabița – Delinești – DN 58, extravilan Apadia – Valeadeni, Potoc – intersecție DJ 571C, Reșița – Văliug, Borlova – telescaun, Forotic – Comorâște, Berzovia – Fizeș și asfaltare Fizeș – Tirol.

 

Discuțiile din ședința de săptămâna aceasta, contradictorii, s-au finalizat așa cum și-au dorit primarii social-democrați, majoritari în Caraș-Severin: s-a votat ca, din suma totală de 18.664.000 lei, cele 6.000.000 de lei puse în discuție să fie repartizate, în mod egal, tuturor primăriilor din județ, exlusiv pentru drumuri comunale. Deci… nu și pentru drumuri județene, așa cum și-ar fi dorit Romeo Dunca. Decizia finală va fi luată în plenul Consiliului Județean, acolo unde majoritari sunt tot social-democrații, cu ajutorul pemepiștilor și al celor trei liberali racolați anul trecut.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available