Infracțiuni rutiere pe bandă rulantă, pe șoselele din Caraș-Severin

 

Polițiștii cărășeni au întocmit, numai în ultimele 24 de ore, trei dosare penale pentru încălcarea legislației rutiere pe drumurile publice din județ.

 

Conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și a alcoolului și conducerea unui autovehicul neînmatriculat sunt infracțiunile sancționate de polițiștii cărășeni în ultimele 24 de ore.

 

Astfel, un tânăr de 19 ani a fost depistat, în această dimineață, pe Calea Caransebeșului din Reșița la volanul unei mașini, în urma testării rezultând suspiciuni referitoare la consumul de substanțe psihoactive. Iar în cursul nopții, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Armeniș, un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din Caransebeș. Șoferul emana halenă alcoolică, iar la testarea cu aparatul etilometru avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

„Ambii conducători auto au fost conduși spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea concentrației de alcool și a prezenței substanțelor psihoactive în organism. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind întocmite dosare penale în care sunt continuate cercetările”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Tot ieri, polițiștii din Moldova Nouă au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat de 29 de ani, din localitate, care a prezentat o autorizație de circulație provizorie a cărei valabilitate era expirată, iar autoturismul pe care îl conducea nu figura înmatriculat în circulație.

 

„Săptămâna aceasta, polițiștii rutieri acționează pe toate drumurile publice din județ atât pentru prevenirea accidentelor rutiere, cât și pentru verificarea respectării normelor legale de către participanții la trafic. Totodată, au fost intensificate activitățile pentru verificarea legalității transportului public de persoane, precum și pentru depistarea și sancționarea persoanelor neautorizate care efectuează transport public de persoane, dar și pentru verificarea respectării normelor legale de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state”, a precizat Alina Boeru.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available