Condiții precare de igienă și etichetare neconformă. Inspectorii DSVSA Caraș-Severin au aplicat 19 amenzi și au închis temporar un fast-food

 

În perioada premergătoare Crăciunului şi Anului Nou, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Caraș-Severin a efectuat peste 250 de controale, atât la unități de alimentație și de procesare a cărnii, cât și în trafic.

 

252 de supermarketuri, măcelării, magazine alimentare și mixte, laboratoare de cofetărie-patiserie, depozite alimentare, carmangerii, restaurante, pensiuni, unități de catering, piețe agroalimentare, abatoare și unități de procesare a cărnii au fost verificate în perioada sărbătorilor de iarnă de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Caraș-Severin.

 

În urma neregulilor constatate, inspectorii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 avertismente și 19 amenzi în cuantum total de 121.000 de lei. „Avertismentele au fost aplicate pentru monitorizări neactualizate de temperatură ale agregatelor frig, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreținerea spațiilor de lucru în condiții corespunzătoare de igienă și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Iar cele 19 amenzi, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și a ambalajelor, neîntreținerea spațiilor și a echipamentelor de lucru în condiții corespunzătoare de igienă”, a declarat directorul DSVSA Caraș-Severin, Pavel Borchescu. De asemenea, în cazul unei unități de alimentație de tip fast-food unde inspectorii sanitar-veterinari au găsit spații de lucru neigienizate și ustensile, recipiente și utilaje insalubre, a fost dispusă suspendarea temporară a activității.

 

În baza planului de acțiune comun cu Inspectoratul de Poliție Județean, inspectorii DSVSA au efectuat și opt acțiuni de control în trafic, în zonele Bozovici, Caransebeș, Oravița, Moldova Nouă, Băile Herculane, Bocșa și Oțelu Roșu. „În cadrul acestor controale au fost verificate 51 de autovehicule. Nu au fost constatate abateri de la legislația sanitar-veterinară în vigoare”, a precizat directorul DSVSA Caraș-Severin.

 

foto-simbol

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available