„Belleza” reșițeană a văzut și lumina tiparului

 

Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reşiţa va găzdui astăzi, 9 februarie, prezentarea volumului „Viața zidurilor în spațiul public”.

 

Lucrarea semnată de Carmen Popa şi Andrei Racoviţan propune o colecție actualizată a culturii urbane recente din România, prezentând peste 80 dintre cele mai semnificative lucrări de artă stradală, documentate fotografic și prin interviuri. Potrivit editorilor de la Save or Cancel, este o „publicație remarcabilă cu ajutorul căreia artiști, localnici și turiști, deopotrivă, pot descoperi noi dimensiuni ale orașelor prin intermediul culturii alternative efervescente și în dezvoltare”.

 

Dintre cele mai puțin de o sută de lucrări de street art prezentate de autori face parte și pictura murală realizată de Ovidiu Batista pe unul dintre zidurile universității din Reșița, intitulată „Belleza”, grație fotografului Petre Dalea care a imortalizat-o. Artistul fotograf reșițean va participa ca invitat special la evenimentul ce va avea loc astăzi la ora 17.00 la Biblioteca Germană „„Alexander Tietz”, în cadrul căruia va prezenta și o expoziție de fotografii.

 

Reamintim că fotografia „Belleza” a câștigat detașat competiția lansată în septembrie 2022 în vederea publicării în cartea „Viața zidurilor în spațiul public“, cofinanțată de Administrația Fondului Cultural Național, a celor mai recente și reprezentative lucrări de artă din spații publice din orașele României.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available