Biciclete gratuite la Reșița. Sistemul bike-sharing a fost (re)activat [FOTO]

 

Reșițenii, dar și turiștii care ajung în oraș, au la dispoziție, începând de astăzi, 15 martie, în mod gratuit, mijloace de transport alternative, ecologice, sănătoase și rapide. Este vorba despre 60 de biciclete ce pot fi închiriate prin sistemul bike-sharing.

 

Primăria și Consiliul Local Reșița pun la dispoziția cetățenilor, începând de astăzi, 15 martie, ca alternativă la transportul public, 60 de biciclete în sistemul bike-sharing, ce au fost achiziționate în cadrul proiectului transfrontalier „Energy Efficiency – The Premise of a Better Environment in Romania – Serbia Cross Border Area”. Pentru acestea, municipalitatea a amenajat șapte stații în oraș: trei în cartierul Govândari – Intim (Parcul Copilului), Victoria și Renk (vizavi de Lidl) – și patru în partea sudică a orașului – în apropierea stației de autobuz de la Poliție, în zona 7 Noiembrie (vizavi de Lidl), la UBB – Centrul Universitar Reșița și în vecinătatea stației de taximetre din Centrul Civic.

 

„Modul de operare este foarte simplu și se realizează de pe telefonul mobil, bicicletele conectându-se la acesta și putând fi folosite printr-o aplicație și un cont bancar. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să instaleze aplicația, să se asigure că are baterie la telefonul mobil și un card bancar. Folosirea bicicletelor este gratuită pentru patru ore consecutiv”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița. Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, municipalitatea a montat panouri de afișaj care cuprind informații complete referitoare la modul de utilizare a sistemului bike-sharing.

 

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 312/2019 privind aprobarea Regulamentului de funcționare a sistemului bike-sharing, bicicletele pot fi folosite zilnic, între orele 08.00 – 22.00.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite