Bilanțul angajărilor prin AJOFM Caraș-Severin în anul 2020

3.580 de persoane au fost angajate prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin în anul 2020, informează reprezentanții instituției.

„Ca urmare a aplicării măsurilor de stimulare a ocupării prevăzute de legislaţia în vigoare de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin, în anul 2020 au fost încadrate în muncă 3.580 persoane. Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 decembrie 2020, 1.152 au vârsta peste 45 de ani, 912 au vârsta între 25 și 35 de ani, 874 au vârsta între 35 și 45 de ani, iar 624 sunt tineri sub 25 de ani”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM.

Cele mai multe persoane încadrate sunt de sex masculin (2.136). În funcţie de rezidenţă, 2.150 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 1.430 persoane sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe persoane au studii liceale şi postliceale (1.444). Acestea sunt urmate de cele cu studii gimnaziale (811) și profesionale (724), 322 persoane fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane încadrate prin intermediul AJOFM Caraş-Severin în anul 2020, 67% fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. „Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Caraş-Severin”, precizează reprezentanții instituției.

În anul 2020, 6.360 de persoane din Caraș-Severin au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă. Toate măsurile  de  stimulare  a  ocupării forței de muncă sunt detaliate pe site-ul www.anofm.ro, în secțiunile „Persoane fizice”/ „Persoane juridice”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite