Bombă de calibru 120 mm, în curtea unei grădinițe din Reșița. Muniție neexplodată a fost găsită și la Moldova Nouă

 

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” a executat, astăzi, două misiuni de asanare a teritoriului de muniție rămasă neexplodată, în municipiul Reșița și în orașul Moldova Nouă.  

 

În municipiul Reșița, echipa pirotehnică a fost solicitată să intervină în curtea unei grădinițe din cartierul Lunca Bârzavei închisă pentru renovare. În timpul lucrărilor, muncitorii au găsit o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm. Tot în timpul executării unor lucrări, pe o stradă din orașul cărășean de la malul Dunării, muncitori din cadrul Primăriei Moldova Nouă au găsit, în urma săpăturilor, un proiectil perforant cu calibru 76 mm, provenit din timpul conflictelor armate. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” precizează că echipa pirotehnică a preluat muniția în condiții de siguranță, intervențiile desfășurându-se fără incidente.

 

„Având în vedere faptul că în această perioadă din an sunt efectuate o serie de lucrări, săpături în domeniul construcțiilor, atragem atenția asupra riscurilor care pot sa apară în cazul descoperirii unor muniții sau elemente de muniție. Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări grave, persoanele care găsesc astfel de muniții sunt rugate să solicite sprijinul echipajelor specializate prin apel la numărul unic de urgență 112”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available