Bombe în cartierul Mociur

 

Două bombe aruncător calibru 120 mm au fost descoperite zilele acestea în timpul lucrărilor ce se desfășoară în zona Mociur din municipiul Reșița.

 

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a intervenit, ieri, 18 decembrie, pentru asanarea a două bombe aruncător calibru 120 mm, descoperite în municipiul Reșița, zona Mociur. Acestea au fost cercetate, identificate, ridicate, transportate şi depozitate în siguranţă, în vederea distrugerii lor ulterioare.

 

De la începutul anului 2023, echipa pirotehnică a desfășurat 40 de misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma conflagrațiilor mondiale.

 

„Muniția rămasă neexplodată poate fi încă activă și foarte periculoasă, iar manevrată necorespunzător poate provoca adevărate tragedii. Pe această cale, reamintim persoanelor care execută diferite activități și depistează muniții să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste”, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic.

 

Sursă foto: arhivă ISU Semenic

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available