Primăria Reșița deschide zona Mociur. Peste 3.000.000 de lei pentru reabilitarea căilor de acces spre cartier

 

În cadrul amplului proiect de modernizare a străzilor din Reșița se derulează, în această perioadă, lucrări de reabilitare a drumurilor de acces spre cartierul Mociur – Zonă Urbană Marginalizată (ZUM).

 

La 3.025.001 de lei se ridică valoarea contractului de lucrări ce vizează creșterea accesibilității spre și dinspre cartierul Mociur, zona gri din centrul Reșiței care trece, în această perioadă, printr-un amplu proces de transformare.

 

„Săptămâna aceasta s-a așternut stratul de uzură din beton asfaltic în zona Mociur. Tronsoanele de străzi care se reabilitează au o lungime totală de 1.609 metri, pe cinci segmente: strada Mociur tronson I, II, III, strada Barbu Lăutaru și strada Grigore Alexandrescu”, a explicat primarul Ioan Popa.

 

Pe lângă reabilitarea părții carosabile, în proiect sunt prevăzute și o serie de alte lucrări: ridicare la cotă a unui număr de 38 de capace de cămine de vizitare; realizarea de rigole carosabile din beton în lungime de circa 500 de metri și rigole tip scafă de circa 250 de metri; amenajarea căilor de acces la 42 de proprietăți; amenajarea de trotuare și a 40 de locuri de parcare; consolidări prin ziduri de sprijin din beton; marcaje și semne de circulație; reabilitarea iluminatului stradal prin înlocuirea unor corpuri și montarea unor stâlpi noi.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available