Bonificaţii acordate de Finanțe pentru plata obligaţiei fiscale

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, precum și cei plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, care plătesc impozitul datorat la termenul scadent, 25 octombrie 2020 inclusiv, pentru trimestrul III, beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat trimestrial/plăţii anticipate trimestriale.

Bonificaţia se aplică în mod corespunzător şi pentru contribuabilii care intră sub incidenţa prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Aceşti contribuabili beneficiază de bonificaţie dacă achită impozitul datorat trimestrial/plată anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 26 septembrie-25 decembrie 2020 inclusiv.

„Contribuabilii care aplică prevederile menționate determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat a bonificației calculate”, precizează într-un comunicat de presă reprezentanții Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Baza legală a acestor prevederi este Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 99/2020 privind unele măsuri fiscale, modificarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, publicată în Monitorul Oficial nr. 555/2020.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite