Brantner majorează tarifele pentru serviciile de salubritate în municipiul Reșița. Creșterile vor fi între 13 și 22,5%

 

Creșterea salariului minim și scumpirea carburanților sunt principalele motive invocate de operatorul de salubritate din municipiul Reșița pentru scumpirea serviciilor prestate. Noile tarife vor intra în vigoare la 1 iulie.

 

În ședința Consiliului Local de astăzi a fost aprobată modificarea tarifelor percepute de operatorul de salubritate din municipiul Reșița, SC Brantner Servicii Ecologice SRL, începând cu data de 1 iulie 2022, pentru serviciile de colectare, transport și depozitare gunoi menajer de la populație, agenți economici și instituții publice.

 

Hotărârea a fost luată în baza unei adrese pe care societatea a înaintat-o Primăriei Reșița în luna aprilie, prin care solicita majorarea tarifelor ca urmare a creșterii cheltuielilor cu salariile și cu combustibilii. Astfel, potrivit reprezentanților Brantner, majorarea salariului minim începând cu data de 1 ianuarie, de la de la 2.300 lei la 2.550 lei, a dus la o majorare a fondului de salarii cu 26% și, în plus, societatea a majorat și valoarea tichetului de masă de la 10 la 20 de lei. În ceea ce privește cheltuielile cu combustibilii, Brantner precizează că de la ultima fundamentare de tarife, făcută luându-se în calcul valoarea de 4,05 lei pentru un litru, prețul carburanților aproape s-a dublat.

 

Pentru populație, scumpirea va fi de 13% (+1,78 lei), de la 1 iulie, Brantner urmând să perceapă un tarif lunar de 15,41 lei de persoană, pentru activitatea de colectare, transport și depozitare a gunoiului menajer. Pentru aceeași activitate, agenții economici și instituțiile publice vor plăti 154,05 lei/mc, față de 136,32 lei/mc cât este tariful în prezent, creșterea fiind tot de 13%. Pentru colectarea deșeurilor reciclabile de la populație și agenți economici, tariful va fi majorat de la 868,53 lei/tonă la 1064,09 lei/tonă, reprezentând o creștere de 195,56 lei/tonă (+22,5%), iar pentru colectarea, transportul, depozitarea și valorificarea deșeurilor voluminoase, tariful va crește cu 15,5%, de la 73,06 lei/mc la 84,45 lei/mc. În schimb, tariful perceput pentru activitatea de colectat, transport și depozitat deșeuri stradale (utilizat pentru decontarea activității de ridicare a depozitelor necontrolate și a deșeurilor din construcții de pe raza municipiului Reșița) va rămâne neschimbat – 45,32 lei/mc. Toate tarifele includ TVA.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite