Austriecii de la PORR vor reabilita (și) Calea Timișoarei din Reșița. Edilul Ioan Popa a semnat contractul de execuție a lucrărilor

 

Reabilitarea și modernizarea Căii Timișoarei și a celor două poduri din zonă, peste Bârzava și Bârzăvița, fac parte din Faza 3 a mega-proiectului de infrastructură rutieră derulat de Primăria Reșița pentru „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”. Lucrările vor fi executate de PORR CONSTRUCT, firma care reabilitează și Bulevardul Republicii.

 

Edilul municipiului Reșița, Ioan Popa, și directorul Diviziei Infrastructură zona Vest la PORR CONSTRUCT, Emanuel-Iohan Reitmaier, au semnat, astăzi, în sala de ședințe a Primăriei Reșița, contractul de execuție a lucrărilor pentru „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea Sistemului Automat de Taxare, și a Sistemului de Management al Flotei și crearea sistemului de informare dinamica a călătorilor în stații și vehicule” și pentru „Reabilitare poduri peste râul Bârzava și Bârzăvița în municipiul Reșița”.

 

Este vorba, practic, despre două din cele trei loturi ale Fazei 3 a proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”, în cadrul căruia se derulează, deja, lucrări pe Bulevardul Republicii din Govândari. „Primul lot se referă la reabilitarea și modernizarea Căii Timișoarei, pornind de la stația Mol – traversare pasaj cale ferată – Dedeman – Monte Banato – Direcția Sanitar Veterinară – cu racordare în zona Triaj la cealaltă parte, plus strada Bârzăviței, un apendice care duce spre IMR. Este un tronson la patru benzi, extrem de deteriorat, care s-a peticit în ultimii 20-25 de ani în mod frecvent, cu un trafic destul de serios de camioane. Specialiștii au făcut o proiecție foarte frumoasă a străzii, cu copaci, iluminat public schimbat, piste de biciclete, trotuare, locuri de parcare. Celălalt lot se referă la două poduri, tot pe calea Timișoarei, peste râul Bârzava, respectiv peste pârâul Bârzăvița”, a explicat primarul Ioan Popa cu ocazia semnării contractului.

 

 

Ordinul de începere a lucrărilor pe Calea Timișoarei va fi dat, cel mai probabil, anul viitor. „Important este să ieșim cu șantierul din zona Govândari, pentru că ar fi absurd să blocăm concomitent și Bulevardul Republicii și Calea Timișoarei. Vom stabili și vom anunța cetățenii așa cum o facem și cu lucrările aflate deja în derulare”, a declarat primarul Ioan Popa. La rândul său, reprezentantul PORR CONSTRUCT, Emanuel-Iohan Reitmaier, a dat asigurări că, odată demarate, lucrările vor decurge într-un ritm alert: „Suntem mândri și bucuroși că am reușit să câștigăm și această lucrare, având în vedere că avem cele două loturi de anvergură, plus această lucrare care e ca o minicentură, un inel în cadrul municipiului cu traficul greu. Tehnic, lucrarea în sine este destul de simplă, nu vedem probleme, doar să ne coorodonăm în funcție de modul de instituire a restricțiilor”.

 

Referitor la celălalt lot al Fazei 3 a proiectului „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița” – care presupune construirea unei stații intermodale la Muncitoresc și reabilitarea depoului de tramvai – edilul Ioan Popa a declarat că nu a avut ofertanți și va fi rescos la licitație în perioada imediat următoare.

 

UPDATE – ora 15.25

 

Investițiile prevăzute în contractul încheiat astăzi sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din bugetul local și au o valoare de 23.120.298,66 lei fără TVA – reabilitarea străzilor Calea Timișoarei și Bârzăviței, respectiv de 1.683.121,62 lei fără TVA – reabilitarea celor două poduri. Durata de implementare este de 18 luni.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite