UPDATE VIDEO. BREAKING NEWS. Mocioalcă și Alianța PRO Caraș-Severin, la prima înfrângere: Candidatura lui Adrian Torma și lista pentru CL Moldova Nouă, respinse de instanță!

Tribunalul Caraș-Severin a decis să accepte contestațiile formulate împotriva deciziei Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 6 Moldova Nouă prin care se admiteau candidaturile lui Adrian Torma la Primăria Moldova Nouă și, împreună cu alte persoane, la Consiliul Local Moldova Nouă.

Rejudecând, completul a decis ca ambele candidaturi ale Alianței PRO Caraș-Severin de la Moldova Nouă, cea pentru funcția de primar și aceea pentru Consiliul Local, să fie invalidate. Sentința este definitivă. Contestațiile fuseseră formulate de un anume Iuliu Cristian Damian, cetățean din Moldova Nouă.

Iată că nici nu a început campania electorală și echipa lui Mocioalcă începe deja să piardă teren în Caraș-Severin!

Vom reveni cu amănunte spectaculoase!

UPDATE 1, ora 19.10

Adrian Torma nu a respectat legea când și-a depus candidatura, atât pentru funcția de primar, cât și pentru aceea de consilier local. În loc să participe în alegeri în numele Alianței județene PRO Caraș-Severin, Torma a ținut neapărat să facă o alianță locală. Și a făcut-o, astfel că listele de candidați din Moldova Nouă, avându-l în frunte pe Adrian Torma, au fost depuse în numele Alianței locale PRO Moldova Nouă. I s-a spus că acestea trebuie semnate de liderii alianței, dar Torma ar fi replicat că sunt suficiente semnăturile liderilor Alianței județene. Omul nu a înțeles (ca un fotbalist căpos) că, dacă tot a ținut să o înființeze, alianța de la Moldova Nouă este altceva decât alianța județeană. Așa că nu a semnat, în calitate de colider al alianței locale, nici lista cu candidatura uninominală pentru funcția de primar, nici lista de la Consiliul Local! Și la fel se pare că a făcut și liderul filialei PRO România din Moldova Nouă. Decizia Tribunalui Caraș-Severin este, deci, logică. Și legică! Prostia (aroganța?) se poate plăti, iată, și cu… mandate de primar!

UPDATE 2, ora 19.50

Iuliu Cristian Damian, cetățeanul din Moldova Nouă care a depus contestația împotriva candidaturii lui Torma, explică mai jos de ce a făcut-o.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite