Suntem prezenți și pe

Editorial

S-AU DEMASCAT. Sarcină de partid pentru Hurduzeu și Chisăliță: Fiți și mai falși decât sunteți!

Publicat cu

în

Nici că putea fi aleasă mai bine data Congresului PSD decât în weekendul lui 23 august – ziua în care șoimii patriei, pionierii şi muncitorii din fabrici și uzine erau obligați să defileze în cinstea partidului unic şi a conducătorului iubit.

Acum, la mai bine de 30 de ani distanță de la acele înălțătoare vremuri, continuatorul marelui partid roșu a fost nevoit (de Covid) să-și alinieze armata de prim-activiști în fața unor ecrane gigant, instalate în fiecare capitală pesedistă de județ. Conducătorul partidului roșu din Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a decis că cel mai demn pentru acest moment istoric este Bozoviciul, o comună (cu primar PSD) mai importantă, se pare, pentru Hurduzeu decât orașele conduse de edili social-democrați, Oravița și Oțelu Roșu. Și chiar credem că-i mai importantă pentru el, dacă ne gândim la gusturile jupânului Mocioalcă: acesta și-a pus în Oravița un candidat Pro România la primărie, împotriva edilului pesedist; iar la Oțelu Roșu primar e Luca Mălăescu, omul care nu s-a ferit să le dea peste clonț lui Mocioalcă și Hurduzeu, când a văzut că aceștia nu-și mai văd lungul nasului.

Dar cum slăbiciunile unui președinte de partid nu pot fi decât cel mult constatate, nicidecum corijate, nu intenționăm nici măcar să-i cerem explicații acestuia de ce nu a anunțat și redacția resita.ro despre evenimentul județean de la Bozovici. Acolo unde, evident întâmplător, a fost chemată doar o parte a presei din Caraș-Severin. Îl informăm, însă, pe dl Hurduzeu că n-am pierdut nimic. Ne-am convins de asta văzând transmisiunile televizate, precum și cronicile apărute prompt, ieri, în presa care a beneficiat (și beneficiază din plin) de atenția meritată din partea președintelui PSD Caraș-Severin și al Consiliului Județean. Precum și a mentorului acestuia, eternul deputat și lider de partid(e) Ion Mocioalcă.

Să moară Ceaușescu de invidie!

Ce am văzut la televizor? Un congres pe care nu și l-a putut imagina nici măcar Nicolae Ceaușescu înaintea Congresului al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989. Președintele interimar (Marcel Ciolacu) a împărțit funcții de (prim)vicepreședinte nu doar apropiaților, ci tuturor adersarilor săi cu influență în partid, baroni și primadone. Le-a împărțit înainte de congres, astfel încât să-și depună cu toții o singură candidatură! „În echipă”, cum s-ar spune! Și, după ce s-au adunat toți în jumătatea de teren a lui Ciolacu, l-au invitat pe adversar (un alt arivist, defazat politic de astă dată, Eugen Teodorovici) să-și ocupe locul în jumătatea lui.

Rezultatul meciului politic a corespuns întru totul așteptărilor (social-)democrației. Echipa de 15 jucători a învins-o pe cea formată din 1. Cu… 14-1. Transpus în voturi, scorul a fost 1310-91. În procente, 93,5% din voturile utile au fost de partea conducătorilor unici. Păi nu i-ar fi convenit și lui Ceaușescu să fie ales cu 93,5% din voturi la Congresul din 20 noiembrie ’89 și să aibă, astfel, liniște o lună mai târziu? Dar de unde atâta imaginație la Ceaușescu? Până și urmașilor lui neosocialiști le-au trebuit 30 de ani ca să inventeze un astfel de congres, amânat luni și luni până le-au ieșit tuturor socotelile…

Un partid modern rău!

Ce am aflat din presă, din partea aia a presei onorată să afle de întrunirea tovărășească din Almăj? Am aflat două lucruri. Primul, așa cum se vede în fotografia de mai sus, este constatarea că Hurduzeu a ales să fie flancat de doi tovarăși unu’ și unu’. Pe de o parte, de Ioan Narcis Chisăliță, trimis în judecată de DNA în dosarul șpăgilor de la Direcția Regională de Drumuri Timișoara și suspect într-un alt dosar, al DIICOT, unde procurorii au început urmărirea penală „in rem” pentru constituirea unui grup infracțional organizat de câțiva pesediști ca să schimbe diverși șefi de deconcentrate. Pe de altă parte, de Ioan Crina, mâna dreaptă în Primăria Reșița a primarului șpăgar Mihai Stepanescu, în ultimul mandat al acestuia, care l-a și trimis de altfel după gratii.

Al doilea lucru punctat de presa prezentă la Bozovici, și remarcat de noi, sunt declarațiile lui Hurduzeu și Chisăliță făcute la finalul lucrărilor marelui congres. Care au un numitor comun. „Se dorește un PSD modern, mai apropiat de oameni”, a spus Hurduzeu, PSD va căuta o direcție care să fie una modernă, una a apropierii și a ținerii cont de dorințele cetățenilor”, a spus și Chisăliță. Deci, cu aceiași oameni aflați în structurile de conducere ale partidului, cu aceiași baroni și primadone, cu aceiași lideri în teritoriu, PSD ne vorbește despre modernizarea partidului. Și despre apropierea de oameni. De parcă până acum i-a oprit cineva să o facă! Acum vin însă alegerile, locale și parlamentare. Or, pentru a apuca din nou ciolanul puterii, liderii PSD sunt în stare din nou să spună orice, doar-doar vor fi crezuți. La fel cum au făcut în 2016, când au câștigat alegerile parlamentare promițând câte și mai câte. De la opt spitale regionale până la infrastructură europeană de transport. Dar au uitat cum ne-au mințit. Iar acum vin din nou în fața noastră, în numele unui partid „modernizat”. Modernizat în cel mai nou stil ceaușist.

Ca să înțelegeți mai bine cine sunt președintele CJ Hurduzeu și senatorul Chisăliță, vă amintim doar atât: sunt candidații susținuți de Mocioalcă să învingă în alegeri echipa Romeo Dunca-Ioan Popa, propusă de PNL să conducă Consiliul Județean, respectiv Primăria Reșița. Greu de ales, nu-i așa?

Sursă foto: o parte a presei locale

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție5 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație14 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație16 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social22 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Cele mai citite